Ultima oră

VIDEO!!! Peştii „mutanţi” care cresc în apele staţiei de epurare

Ion Cristoiu
6 sep 2014 4171 vizualizări
Concursul sportiv organizat sambătă la Stiaţia de epurare a apelor uzate din Focşani a scos la suprafaţă peştii „mutanţi”

Peştii de la staţia de epurare a Focşaniului  reuşesc să supravieţuiască în  ape care provin de la spitale, abatoare şi wc-uri. Odată pe an „mutanţii” sunt scoşi din apă în cadrul unui concurs de pescuit sportiv.  Chiar dacă apele epurate poartă o încărcătură microbiană mare. Peştii se hrănesc cu „antibiotice” şi  microbi patogeni de la spitale, cum spune directorul adjunct al CUP, Dan Iorgulescu. Şi cu toate acestea, peştii cresc şi se dezvoltă ajungand la greutăţi greu de închipuit pentru aceste condiţii vitrege. Cea mai mare captura scoasă din aceste ape în cadrul concursului din weekend cantăreşte peste 3 kilograme. „Este umitor ce poate face această tehnologie, ca în apele uzate, epurate, să crească peşti”, se minuna unul din pescari. ”Ca să putem prinde peşte după ce folism apa la toaletă e o chestie. Tehnologia a avansat. Tragi apa la toaletă şi te duci la pescuit”, spune un alt pescar amator. La concursul organizat ieri au participat peste 30 de pescari, cu vârste cuprinse între 6 şi 60 de ani. S-au pregătit temeinic, cu undiţe, lansete, nadă, mămăligă, viermişori şi porumb iar la primele ore ale zilei s-au prezentat pe malul bălţii. Laguna staţiei de epurare a devenit un loc atractiv pentru pescari. La numai 9 ani, Ştefan David Şerbu este cel mai tare pescar, a avut cea mai mare captură,  un crap de peste 3 kilograme. A reuşit să convingă peştele să vina la undiţa lui cu pufuleţi, dar nu orice fel de pufuleţi . ”Am pus pufuleţi cu aromă de căpşuni şi viermi coloraţi. Credeam că o să mă dea jos cand am început să îl scot din apă”, spune micuţul pescar. Staţia de epurare a Focşaniului a beneficiat de un proiect de reabilitare şi modernizare conform standardelor europene. În ediţia print de luni vă spunem cine a caştigat concursul şi care a fost cea mai mare captură, dar şi informaţii despre antibioticele care ajung în apa uzată a oraşului.


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
vasile, acum 3519 zile, 11 ore, 55 minute, 34 secunde
Daca stie cineva, daca se poate pescui acolo cu permis AJVPS, si unde este situate balta?
ioana, acum 3519 zile, 14 ore, 7 minute, 43 secunde
Cuum acesti pesti sant de vanzare? Va rog sa spuneti unde se comercializeaza!
relu, acum 3519 zile, 20 ore, 56 minute, 4 secunde
Decât sa mâncam "rahat" mai bine mâncăm pește!
Active News, acum 3520 zile, 9 ore, 9 minute, 35 secunde
E foarte bine ca s-a investit in aceste statii de epurare
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.