Ultima oră

Comunele vrincene, repetente la viziune urbanistica

Mihaela Beșleagă
15 nov 2007 645 vizualizări
Majoritatea planurilor urbanistice generale ale satelor, comunelor si oraselor de pe plaiurile vrincene sint vechi si nu mai corespund realitatii actuale, ceea ce ingreuneaza dezvoltarea unitara a unei viziuni urbanistice coerente.

Cele mai multe planuri urbanistice generale dateaza de acum 10 ani

Prin lege, fiecare unitate administrativ teritoriala detine, in ceea ce priveste disciplina in constructii, un plan urbanistic general. Cu toate ca aceste planuri exista la nivelul fiecarei localitati, cele mai multe sint realizate in anul 1997 si trebuie reactualizate astfel incit sa corespunda starii actuale. "Un plan urbanistic general bine pus la punct reprezinta baza dezvoltarii unei comunitati. Un astfel de plan, bine realizat, este foarte important, pentru ca stii ce trebuie sa faci cind vine vorba de o strategie de dezvoltare, poti sa promovezi mult mai eficient o problema de urbanism", a afirmat Dragos Micu, inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii Vrancea. Schimbarile climatice din ultimii ani, care au dus la calamitati naturale deosebit de grave, au modificat in multe locuri configuratia generala a teritoriului. Specialistii afirma ca toate localitatile vrincene sint depasite din punct de vedere urbanistic. "Am atras de mai multe ori atentia asupra acestei probleme. Din punctul meu de vedere, toate localitatile ar trebui sa isi refaca planurile urbanistice", a mai adaugat Dragos Micu. Inspectoratul de Stat in Constructii a dispus in toate comunele sa treaca la refacerea acestor planuri generale, activitate care, din punct de vedere legislativ, este o obligatie a unitatilor teritorial administrative respective. Cei mai multi primari dau vina pe lipsa banilor si a specialistilor pentru lipsa acestor documente importante. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.