Ultima oră

Ordinea Publica, trasa in jos de mica violenta

Dan Chiriac
1 nov 2007 1095 vizualizări
In ciuda rezultatelor bune, mica violenta de la sate da batai de cap politistilor u acestia indraznesc sa creada ca-i vor determina pe locuitorii de la sate sa renunte la alcool si batai

Sefii de structuri de ordine publica din tara s-au reunit la Alba Iulia pentru a discuta problemele de acest fel aparute in primele noua luni ale anului. IJP Vrancea a fost reprezentat la consfatuire de seful Serviciului de Ordine Publica, comisarul Vasile Marin. "S-a discutat despre obiectivele si realizarile obtinute de toate structurile de ordine publica in primele noua luni ale anului. Este foarte important ca aceste structuri sa obtina rezultate bune tinind cont si de faptul ca 65 la suta din efectivele de politie lucreaza in cadrul acestei structuri. Vrancea sta foarte bine la acest capitol, fiind la media pe tara pe locurile 2 - 4 la rezultate si situatia operativa. Ceva mai putin bine stam in privinta violentelor in mediul rural, unde in primle noua luni am avut sapte omoruri, comise in comunele Homocea, Nereju, Ciorasti, Ruginesti, Cirligele si Paunesti", a precizat comisarul Vasile Marin. Lucrarile din orasul Marii Uniri au fost conduse de comisarul sef Petre Toba, adjunctul inspectorului general pe structura de siguranta publica si Cornel Ciocoiu, directorul Directiei Generale de Ordine Publica.


Actiuni preventive pentru sate


Numarul violentelor minore produse in ultima perioada in Vrancea ii ingrijoreaza pe politisti, care incearca sa evite producerea unor fapte penale mult mai grave. "In fiecare zi cind vad ca a avut loc o bataie marunta, o simpla agresiune sau un scandal in localitatile rurale ma gindesc ca aceste conflicte, aparent minore, pot genera fapte mult mai grave. Aceste batai marunte sau injurii reprezinta pentru cetateni un sentiment de nesiguranta, iar noi trebuie sa facem in asa fel incit sa-l eliminam", considera comisarul Vasile Marin. Acesta sustine ca fiecare agresiune sesizata de medicii de la Urgente sau la numarul de urgenta 112 este analizata temeinic si se incearca gasirea cauzelor. "Principala cauza este consumul de alcool, dar aceste fapte se petrec si pe fondul educatiei precare. Totodata, acum, odata cu venirea sezonului rece, intunericul vine mai repede si astfel pot aparea alte fapte antisociale", mai spune Marin. Statisticile realizate de politisti arata ca micile agresiuni au avut loc in toate zonele judetului, neexistind un asa numite "puncte nevralgice". Surprinzator, cele mai multe agresiuni nu au avut loc in localitatile viticole, acolo unde in ultima perioada au lucrat multi zilieri. Culmea este ca in aceste locuri numarul infractiunilor a scazut fata de anii trecuti. Politisti vrinceni au intocmit si un plan de masuri pentru a preintimpina astfel de fapte. "La sfirsit de saptamina vom efectua actiuni preventive cu politistii de la posturi pentru a-i face pe sateni sa inteleaga anumite lucruri. Totodata, vom face controale in discoteci, baruri si pe strazi si ii vom sanctiona pe cei care servesc bauturi alcoolice celor aflati intr-o vadita stare de ebrietate", a precizat Vasile Marin. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.