Ultima oră

Invazie de viroze respiratorii

Cristina Palade
17 oct 2007 845 vizualizări
67 de persoane au necesitat internarea, din cele citeva sute care s-au imbolnavit u s-au inregistrat aproape 300 de cazuri de pneumonii u copiii au avut cel mai mult de suferit

Potrivit unui raport al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), realizat in saptamina 8-14 octombrie, virozele respiratorii se tin lant. Numai in citeva zile au fost inregistrate un numar de 658 de viroze respiratorii, iar 67 de persoane au necesitat internarea in spital. "Cele mai multe cazuri de acest gen au fost semnalate la copiii cu virste cuprinse intre 1 si 4 ani, unde au fost semnalate 212 cazuri de infectii acute respiratorii. Dintre acestia, 30 de copii au fost internati in spital. De asemenea, au fost semnalate si 294 de cazuri de pneumonie, din care au fost efectuate 51 de internari. Si in aceasta situatie cele mai multe cazuri de pneumonie au fost inregistrate la copiii de 1- 4 ani, unde au fost 13 internari, din cele 74 de cazuri semnalate", ne-a declarat Marina Maiorov, director executiv adjunct al ASP. Tot saptamina trecuta a fost inregistrat si un caz de gripa, desi persoana respectiva nu a fost internata in spital. De la inceputul lunii pina in prezent au mai fost semnalate inca 343 de cazuri de viroze respiratorii, precum si 175 de pneumonii. Desi Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a inceput, de astazi, procesul de vaccinare gratuita a populatiei, judetul nostru se confrunta cu o situatie deosebita deoarece in prima transa au venit doar 5000 de doze de vaccin. Deoarece aceste monodoze de vaccin nu ajung decit pentru vaccinarea copiilor si a persoanelor in virsta, majoritatea vricenilor trebuie sa astepte pina la cea de-a doua transa de vaccinare, care se va desfasura in perioada 29 octombrie - 2 noiembrie sau sa-si cumpere singuri vaccinurile. (C. PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.