Ultima oră

Bomba fictiva la Scoala Anghel Saligny

Dan Chiriac
9 oct 2007 880 vizualizări
Salile de clasa au fost evacuate, astfel ca timp de doua ore elevii si profesorii au asistat la cautarile efectuate de angajatii SRI

Moda apelurilor false cu bomba revine printre elevii vrinceni. Dupa ce in anii trecuti astfel de apeluri erau la ordinea zilei, ieri a fost rindul elevilor de la Scoala "Anghel Saligny" sa iasa mai repede de la cursuri. In jurul orelor 9.30, un apel primit pe numarul de urgenta 112 anunta plasarea unei bombe in incinta unitatii de invatamint. Imediat doi politisti s-au deplasat la fata locului si au cerut profesorilor sa evacueze salile de curs. "Am fost scosi in curtea scolii, dar abia dupa ce ne-am strins cu totii ni s-a spus ca a fost anuntata o bomba. Nu poate fi decit o alarma falsa data de un glumet sau de vreun elev care vrea sa scape de vreo lucrare sau de ascultare", ne-a spus unul dintre elevii evacuati. Daca unii elevi erau bucurosi ca au fost scosi de la ore, cei de la clasele mici chiar s-au speriat. Se pare ca nici directorul unitatii nu a stiut in prima faza despre ce este vorba. Mai mult, nici Inspectoratul Scolar nu a fost anuntat cu privire la incident, desi doar cu aproape doua saptamini in urma a avut loc o instruire vizind apelurile false la 112. Dascalii trebuiau sa prelucreze informatiile primite de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale, pentru a-i constientiza pe adolescenti de pericol. "S-a discutat si se va mai discuta cu elevii despre alarmele false. Au mai fost astfel de situatii, dar speram sa nu mai apara asa de multe. Deocamdata anul acesta a fost doar o amenintare cu bomba", a afirmat inspectorul general Iordache Bostan, dupa ce a aflat despre alarma falsa de la presa, in jurul orei 13.00. Daca dascalii se chinuie sa-i convinga pe copii ca astfel de apeluri nu produc decit efecte negative, elevii isi schimba mai greu atitudinea. Vizavi de Scoala "Anghel Saligny", liceenii de la Colegiul National "Unirea", institutie care a avut parte de mai multe astfel de alarme false cu bomba, chiar erau invidiosi ca elevii de la unitatea invecinata au scapat de ore. "De ce ei scapa de ore si noi trebuie sa invatam toata ziua?", spunea o eleva de la Colegiul "Unirea" in cercul de prieteni. La fata locului s-au deplasat echipaje de pompieri de la ISU Vrancea, de la Politia Focsani, de la Ambulanta si Jandarmi. Jandarmii au pazit timp de o ora intrarea in scoala, in timp ce lucratorii SRI au cautat dispozitivul explozibil. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.