Ultima oră

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
6 oct 2007 663 vizualizări
Ghiciti cine va sta la poarta, in fata casei, la batrinete, povestind despre politica, aranjamente si spagi, cu padurea cu pasarele ciripitoare in spate si cu privirile pierdute in zare... la anii tineretii!

Vecine Marinica, ai zahar?

Chiar Marian Oprisan, baronul de Vrancea, alaturi de vecinicul sau, doctorul de urechi Niki Moise. Cei doi si-au cumparat, ca doi oameni gospodari ce sint, cite o bucata (la Oprisan ce-i drept e o bucata ceva mai mare) de teren la Petresti. Chiar daca acum acolo sint balarii, in viitorul apropiat vor rasari vilisoare modeste, normal, unde cei doi se vor relaxa. Ni-l si imaginam pe Marean la senectute, mergind la poarta la Niki sa ceara sa-i faca un calciu sau sa-i ia o tensiune cind va avea probleme de sanatate ori sa-l intrebe cum se zice la usturoi. Din doua litere, la integrame. Sau, un scenariu si mai hazliu, pe doctorul Moise trezit in creierii diminetii, obisnuit cu programul de spital, si ciocanind la baron dupa doua linguriute de zahar pentru cafea. Speram ca cei doi sa se inteleaga si sa nu-si arunce peste gard gunoaie sau sa-si dea cu bulgari de zapada in geamuri.


Nebagarea in seama doare! Tare!


Prezent la inaugurarea noului magazin cu toate cele la rafturi, G Market, presedintele CJ Marian Oprisan cica nu a mai avut succes la focsaneni. Nici macar la babele venite sa cumpere faina pentru cozonac sau griu pentru coliva mortilor. Singura satisfactie a lui Marean a fost ca a reusit sa prinda foarfeca si sa taie el singur panglica inaugurala. Egoistule! De vorbit nu a mai apucat pentru ca i-au luat-o inainte primarul Bacinschi si prefectul Mircea! Sic! Si dupa aia lumea s-a bulucit sa-si faca cumparaturile si pe el l-au lasat in plata Domnului. Suparat ca nu are sansa de a mai vraji nestiutori ale imbirligaturilor lui, Oprisan a plecat suparat. Vorba cintecului: "Suparat! Nebagat in seama sint iarasi Doamne! Si ma doare"! Ii propunem domnului presedinte sa urmeze cu master in taiat cu foarfeca in urmatoarele domenii: taiat de mot, taiat de cordon ombilical si, eventual, sfoara de la picioarele mortilor!


Air de France


Unul dintre viceprimarii Focsaniului umbla zilele acestea sa-i induplece pe consilierii democrati si liberali sa-i acorde permisiunea unei deplasari de doua zile in Franta. Invitatia unei firme din tara lui Mollierre a venit de fapt pe numele primarului Bacinschi. Lipsit de apetenta pentru o vizita la Paris, primarul a aruncat distrat invitatia pe birou, cind in cadrul usii statea protapit cu ochii umezi viceprimarul Koleston. "Du-te tu daca vrei, da\' vezi daca-ti dau voie consilierii!", i-a spus edilul. Fericit si cu invitatia in buzunarul de la spatele pantalonilor, viceprimarul umbla acum de la un consilier la altul sa se asigure de votul lor. Se pare ca viceprimarul vrea sa intre doar in gratiile alesilor liberali si democrati pentru ca de cele acordate de colegii sai pesedisti nu va avea parte. Proiectul ar putea vedea lumina zilei numai ca (virgula) Koleston sa demonstreze ca a fost abandonat, fara a fi sedus, de pesedisti!


Sediu\' mare ride-n soare


Pe strada Avintului si-a luat avint o mindrete de sediu de firma. El se afla taman si exact pe locul detinut in proprietate de ginerele primarului Focsaniului. Muncitorii lucreaza, zi de vara pina-n seara cu avintul muncitoresc, atit de drag Iulicikai de pe vremea cind era colega in MAN cu nenea Ilici. Masinile de mare tonaj trec zilnic pe strada proaspat asfaltata, incarcate ochi cu materiale de constructii de la MBM pentru sediul fitos. In soare se va inalta in maxim 36 de luni sediul firmei Consoffice la care este asociata Iulicika si ginerele Bengus inca de anul trecut. Nu ne putem imagina sentimentul de mindrie cu care a semnat primarul autorizatia de constructie si certificatul de urbanism pentru inaltarea, (P^1E) sediului firmei sotiei sale proiectat, (cum altfel) de societatea Arco la care a fost actionar pina in momentul in care a imbracat haina de pircalab al orasului. Valoarea declarata a acestei productii de familie nu depaseste un miliard de lei vechi, cel putin declarativ.


Tara, tara vrem paparazzi! Ai prins vreo oficialitate in ipostaze incriminante sau i-ai vazut facind lucruri total nepotrivite tolului oficial? Da-i la ziar sa-i vada toata lumea! De ce sa te amuzi numai tu? Rubrica de birfe te asteapta!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.