Ultima oră

Amenda sau televizorul

Doina Ganea
1 oct 2007 720 vizualizări
Amenzile de circulatie si datoriile firmelor aflate in faliment dau in continuare batai de cap municipalitatii focsanene, care nu reuseste sa recupere din restante u 80 dintre cei care nu s-au achitat de obligatiile banesti catre buget s-au trezit cu sechestru pe bunuri

Ma bine de jumatate din impozitele datorate de focsaneni au intrat in bugetul local de la inceputul acestui an. Pina la 23 septembrie s-au strins la buget 4 milioane de lei, respectiv 49% din debite. Conform unei situatii prezentate de primarul Decebal Bacinschi, doar 16 procente din sumele restante din anii anteriori inregistrate la plata taxelor si impozitelor au fost incasate de la inceputul anului. Administratia locala are de incasat de la chiriasi peste 400.000 lei, debite aferente anului curent, si 130.000 lei din anii anteriori. In total, Primaria a incasat de la persoane fizice numai 3,9 milioane lei din 9,4 milioane lei cit ar fi trebuit, procentul fiind de 42%. Cit priveste persoanele juridice, gradul de incasare a taxelor si impozitelor din acest an este ceva este mai mare, de 54%. Din cele 15 milioane lei datorate de firmele din municipiul Focsani, 6,8 milioane lei au intrat deja in conturile Primariei. Din anii anteriori, administratia locala mai are de incasat de la persoanele juridice aproximativ 4,2 milioane lei, insa sint slabe sanse ca toate aceste sume sa fie recuperate in totalitate, deoarece majoritatea firmelor restante sint in procedura de faliment.


Televizorul sau televizorul


Amenzile de circulatie reprezinta capitolul cu cel mai mare grad de indatorare a cetatenilor catre vistieria locala. Conform unei situatii intocmite de Serviciul de impozite si taxe, din cele peste 9,4 milioane de lei pe care persoanele fizice trebuie sa le achite, peste 1,7 milioane de lei reprezinta amenzi pentru nereguli in trafic. Primaria Focsani are de incasat nu mai putin de 1,26 milioane lei din amenzi de circulatie date anul acesta, la care se adauga alte 2,2 milioane lei din sanctiuni aplicate in anii anteriori. Primarul Decebal Bacinschi spune ca inca nu s-au gasit solutii pentru ca cei amendati sa fie constrinsi sa achite contravaloarea amenzilor, desi unui numar de peste 80 de persoane le-au fost luate deja frigiderul sau televizorul din casa. "Pina la aceasta data incasarile la persoanele fizice au fost in proportie de 49%. In schimb avem inca probleme cu incasarea debitelor din anii trecuti. In continuare, extraordinar de mari sint amenzile de circulatie, care se ridica la aproape 50 de miliarde de lei vechi. Incasez amenzile doar de la cei care vin aici. Pentru ca platesc doar persoanele care au nevoie de documente de la Primarie, acestea nefiind eliberate decit daca oamenii sint cu plata la zi. Daca cei care au probleme de rezolvat au bunuri acasa, ma duc si le pun sechestru. S-au pus sechestre foarte multe. Am pus sechestre persoanelor fizice care nu si-au platit datoriile, dar problema nu este rezolvata pentru ca nu toti detin bunuri. La persoanele juridice procentul de incasare este de 55%, dar aici nu ne facem probleme intrucit unitatile vin si platesc", a declarat Decebal Bacinschi. Termenul limita pina la care focsanenii si-au putut plati impozitele aferente semestrului II fara penalitati a fost la 30 septembrie. Pentru fiecare zi de intirziere municipalitatea va percepe penalitati de 0,1%. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.