Ultima oră

Dispozitive de limitare a vitezei pe E 85

Dan Chiriac
18 sep 2007 859 vizualizări
Incepind de vinerea trecuta, pe drumul european 85 ce tranziteaza judetul au aparut dispozitive de limitare a vitezei. Daca in orase sint folosite de acum cunoscutele "broaste", pe drumul european politistii au amplasat benzi de vopsea cu o grosime cuprinsa intre 1 si 2 centimetri

Astfel de dispozitive au aparut in comunele Pufesti, Garoafa si Dumbraveni, zonele in care s-au produs cele mai multe accidente rutiere soldate cu morti si raniti. Conducatorii auto care trec peste acestea simt imediat socul si, spun politistii, pot fi treziti la realitate daca sint cumva neatenti. "Vineri, Directia Generala a Politiei Rutiere a realizat impreuna cu un reprezentant de la IPJ Vrancea un studiu privind punctele negre rutiere din judet. Din statistica ultimilor ani, punctele alese sint cele in care in ultimii ani s-au produs cele mai multe evenimente rutiere soldate cu morti si raniti. Aceste marcaje de atentionare au ca scop limitarea numarului de accidente", a spus comisarul Adrian Huzum, de la SPR Vrancea. Politistii cred ca odata montate aceste dispozitive se va diminua numarul incidentelor. "Noaptea se circula cu viteza foarte mare in comunele ce tranziteaza soseaua E 85. Si pe fondul lipsei de vizibilitate sint acrosati pietoni sau alte vehicule care stationeaza pe partea carosabila. Aceste dispozitive de calmare a traficului, denumite benzi rezonatorii, obliga conducatorii auto sa reduca viteza si astfel pot fi evitate accidentele rutiere", precizeaza subcomisarul Daniel Fatu, seful Politiei Rutiere. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.