Ultima oră

Prietenul lui Oprisan, in dezbaterea CSM

Cristi Irimia
13 sep 2007 777 vizualizări
Procurorul Florin Tulus asteapta concluziile raportului privind activitatea DNA

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va discuta pe 3 octombrie Raportul privind controlul de fond asupra activitatii Directiei Nationale Anticoruptie - structura centrala. Inspectia Judiciara din cadrul CSM a definitivat raportul cerut de Sectia pentru procurori inca din 16 mai a. c., iar dupa discutarea in cadrul sectiei se va dezbate si cererea ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu. Acesta a propus revocarea din functie a procurorului Doru Florin Tulus, din functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul DNA. Tulus este procurorul care s-a ocupat de mai multe dosare in care a fost implicat si numele lui Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea. Baronul l-a acuzat pe Tulus ca actioneaza la comanda politica, insa nu a adus nici o proba in sprijinul afirmatiilor sale. Pina la adoptarea unei hotariri asupra raportului de control nu se va discuta despre revocarea lui Tulus, revocare ceruta in mod suspect de Chiuariu chiar la citeva zile dupa instalarea sa in fruntea ministerului. De altfel, cererea lui Chiuariu este prima de acest gen, de revocare dintr-o functie de conducere dintre cele prevazute la art. 54 din Legea nr. 303/2004, in baza careia Sectia pentru procurori dispune efectuarea unui control de fond, dupa modificarea adusa prin Legea nr. 247/2005. Raportul efectuat este valabil pentru perioada 1 ianuarie 2006 - 1 mai 2007 si se afla acum la dispozitia procurorului sef al DNA, Daniel Morar, care va lua la cunostinta de continutul materialului. In alta ordine de idei, prin rezolutia nr. 44 din 5 septembrie a. c., Comisia de disciplina pentru procurori a dispus clasarea lucrarii referitoare la Doru Florin Tulus, constatind ca nu sint intrunite elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si al procurorilor. In aceasta speta, Tulus fusese reclamat in legatura cu imprejurarile in care a fost inregistrat un dosar penal, urmare a unei declinari de la o instanta la parchet.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.