Ultima oră

Dumnezeu reclamat la Timisoara, Diavolul la Focsani

Cristi Irimia
1 sep 2007 1441 vizualizări
Un vrincean l-a reclamat pe diavol in persoana la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani u omul le-a spus procurorilor ca acesta ii face curte sotiei sale u vrincenii cu probleme comportamentale mai mult sau mai putin grave fac plingeri care mai de care mai ciudate u reclamatiile si petitiile ciudate fac deliciul celor ce le claseaza, dar le si aglomereaza activitatea u azi va prezentam citeva dintre reclamatiile trasnite din justitia vrinceana

Unii vrinceni formuleaza plingeri de-a dreptul ridicole institutiilor juridice ale statului. Procurorii vrinceni, ca de altfel si politistii, sint nevoiti uneori sa piarda timp cu "rezolvarea" unor spete reclamate din prea multa distractie, voie buna sau din cauze legate de... probleme psihice. Celebrul caz de la Timisoara, cind un roman l-a reclamat procurorilor pe ... Dumnezeu, tinde sa fie egalat la capitolul inventivitate de un alt caz reclamat Parchetului, de data asta in Vrancea. Ei bine, dupa ce Dumnezeu a fost tinta reclamatiei unui timisorean, a venit rindul Diavolului sa se numere printre cei reclamati. Astfel, un vrincean din Odobesti a venit la Parchet si s-a plins procurorilor ca Diavolul se culca cu nevasta-sa. "Si tu ai permis asa ceva? De ce nu te-ai bagat in pat intre ei? Cum arata? Era negru? Avea coarne?", a intrat "in joc" procurorul de serviciu, realizind ca are pe cineva fara discernamint in fata sa. Pentru ca omul ezita si nu mai stia ce sa spuna, reprezentantul Parchetului a continuat: "Mi-l iei pe acest cetatean numit diavol si vii cu el la mine sa-l anchetez!". Blocat total de reactia procurorului, reclamantul n-a mai calcat pe la Parchet, fie ca a continuat ancheta pe cont propriu, fie ca nu l-a mai prins pe Diavol in patul nevestei (sic). Procurorii incearca sa inregistreze astfel de cazuri la categoria petitiilor, pentru ca scapa mai usor de "rezolvarea" lor. Cit priveste plingerea impotriva lui Dumnezeu, prim-procurorul Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, Nicolae Ghihanis, ne-a declarat: "Eu personal n-as fi inregistrat plingerea formulata impotriva lui Dumnezeu. As fi dat-o eventual la petitii, nu la indosariere... Ce sa faca justitia? Sa-l citeze pe Dumnezeu? Unde? In imparatia cerurilor? Sa-l chemam la audieri, atunci!", a spus cu umor Ghihanis. Acesta a adaugat ca de-a lungul anilor au fost multe petitii haioase si la parchetele vrincene, care au destins fruntile oamenilor legii.


Vitaminele, bata-le vina!


O alta reclamatie haioasa a fost facuta de un satean dintr-o localitate de munte vrinceana. Cetateanul cu pricina l-a reclamat pe asistentul medical din comuna de hartuire sexuala. "Sotul pacientei l-a reclamat pe asistent ca intretine relatii sexuale cu doamna sa. Cica asistentul ii prescrisese tipei respective o reteta pe care a trecut mai multe vitamine. Reclamantul a spus ca datorita efectelor vitaminelor, sotia sa a ajuns sa fie dornica de aventura si doar asa a acceptat avansurile asistentului", ne-a declarat un procuror focsanean. Un alt vrincean cu probleme psihice a venit la Parchet sa reclame faptul ca exista doua masini cu acelasi numar care-l urmaresc in permanenta. "Cei din masina vor sa-mi fure identitatea insa eu nu vreau sa le-o dau. Faceti ancheta si arestati-i!", le-a cerut imperios anchetatorilor barbatul originar din Cimpineanca.


Fratiman, campion la petitii


De pe lista celor care fac reclamatii dintre cele mai ciudate nu putea lipsi George Fratiman de Hohenzolern, asa cum se intituleaza cel care a vrut sa candideze si la Presedintia Romaniei. "Hohenzolern" reclama presupuse infractiuni comise de diverse persoane si nu uita sa povesteasca in reclamatiile sale "aventurile" cu Regina Maria. "Hohenzolern" s-a suparat anul trecut de un articol din Ziarul de Vrancea, in care s-a dezvaluit faptul ca el fusese persoana care trimisese falsa demisie a presedintelui Judecatoriei Focsani, Daniela Matache, la Consiliul Superior al Magistraturii. Deranjat de dezvaluire, "Hohenzolern" a dat in judecata cotidianul nostru cerind, nici mai mult, nici mai putin decit "confiscarea acestei edituri (intreg inventarul) si trecerea in administratia Majestatii Sale Regele Carol al III-lea Fratiman sau Imparatul George I si obligarea editurii «Ziarul de Vrancea» la plata unor despagubiri dupa cum hotaraste Majestatea Sa Imparatul George". O alta pretentie a lui Fratiman a fost ca "pina la judecarea cauzei ziarul sa fie obligat sa publice pe prima pagina cu «majuscule mari» un articol in care sa se repare onoarea si respectul care il are Mj. S. Regala Imparateasca, Carol al III-lea, Fratiman I."


Nici Oprisan n-a fost ocolit de petitionari


O alta plingere l-a vizat pe Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean. Astfel, o focsaneanca a spus procurorilor ca i-a disparut baiatul de acasa, de vina fiind... chiar baronul. "Baiatul mi-a plecat de doua ori de acasa. Nu avea nici un motiv. Pun pariu ca aici este mina lui Oprisan. Nu stiu de ce se teme Oprisan de mine!", a scris femeia in plingerea adresata Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani. Aceeasi femeie a mai reclamat procurorilor ca e urmarita de persoane dubioase care vor sa o omoare. Tot o focsaneanca s-a plins oamenilor legii ca un barbat ii calca mereu pe urme, de citiva ani, ca sa-i faca "o mare nenorocire", dar si ca mai multe "forte ostile" vor sa ii atace.. subconstientul pentru a o slabi "psihologic" de puteri. "Vor sa nu mai pot munci si sa ajung in groapa", le-a adaugat femeia oamenilor legii. (Cristi IRIMIA)


Reclamatii ciudate si la OPC


La Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC)

s-au primit de-a lungul timpului reclamatii care de care mai iesite din comun, cetatenii reclamind in egala masura produsele si serviciile. Una dintre cele mai recente sesizari care a atras atentia inspectorilor OPC a venit din partea unui locuitor din Tulnici, care se plinge de modul neigienic de servire al bauturilor alcoolice. "(...) se consuma tuica la mesele care se vad; se imbata persoanele care apoi merg la WC si pun mina pe membru si dupa aia pun mina pe pahar", precizeaza vrinceanul in sesizare. O alta sesizare mai putin obisnuita a venit din partea unui pensionar de 77 ani, care a reclamat in dese rinduri ca "nu vede cablul de la televizor", omul fiind suspectat de inspectori ca are probleme psihice. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 6 ore, 31 minute, 4 secunde
Bravo Cristi, bravo Mihaela. De aici din Italia ce se petrece pe acasa e intotdeauna bine venit. Chiar daca uneori e incredibil. Lumea pe aici n'are acest simt al senzationalului care la noi nu doar citeste integral
, acum 739400 zile, 6 ore, 31 minute, 4 secunde
ndfj cnbfxh
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.