Ultima oră

Sotul Corinei Trifan a ramas fara BMW

Dan Chiriac
1 sep 2007 3693 vizualizări
Patronul supermarketului Grifon, Viorel Trifan, a ramas fara autoturism joi noaptea, dupa ce il parcase in fata blocului u BMW-ul a fost gasit dupa 12 ore, abandonat in apropiere de Ojdula u hotul a fentat insa mai multe baraje, iar cind a fost incoltit a abandonat masina, care valoreaza peste 70.000 de euro u in urma cu un an, BMW-ul X 5 al omului de afaceri Liviu Jitea a fost furat in acelasi mod, insa atunci masina nu a mai fost gasita

Patronul supermarketului Grifon, Viorel Trifan, a ramas vreme de mai bine de 12 ore fara BMW-ul X 5 pe care-l parcase in fata blocului, joi seara. Norocul proprietarului a fost faptul ca are niste vecini vigilenti, care au observat furtul comis, probabil, de hoti profesionisti. Putin dupa miezul noptii, mai multi vecini au sesizat faptul ca in autoturismul de teren se afla altcineva decit Viorel Trifan si l-au anuntat imediat pe acesta. "Norocul proprietarului a fost ca toata scena furtului a fost vazuta de niste vecini, care au realizat cele ce se intimpla si ne-au anuntat imediat. Am declansat actiunea de inchidere a judetului, iar echipajele de politie au impinzit judetul", ne-a spus comisarul sef Gavril Iacob, adjunctul sefului IPJ Vrancea. Autoturismul BMW X 5 a fost reperat prima data in zona Tisita, dar soferul care-l furase a realizat ca nu poate trece de aceasta intersectie si a facut cale intoarsa spre Focsani. Barajul din bariera Marasesti, de la intrarea in Focsani, a fost evitat printr-un drum prin livada. In jurul orelor 10.15, politistii din Tulnici au incercat sa opreasca in trafic un BMW, dar cu alte numere de inmatriculare decit cele ale lui Viorel Trifan. Masina era insa aceeasi, pentru ca, anterior, o focsaneanca de pe bulevardul Marasesti reclamase furtul numerelor de inmatriculare de la masina sa. Autoturismul a fost vazut apoi pe drumul ce face legatura intre Lepsa si Soveja, dar se pare ca soferul s-a intors dupa ce nu a putut trece de portiunea unde drumul este rupt. De altfel, drumul a fost inchis, iar cei care se aventureaza pe acesta o fac pe pielea lor.


Hotul a fost gasit intr-o duba


Politistii vrinceni au cerut ajutorul colegilor din Covasna, iar in jurul orelor 14.15 autoturismul a fost gasit in acest judet, abandonat intr-o ripa din apropiere de Ojdula, avind motorul rece. Cercetarile politiei au continuat, iar citeva minute mai tirziu o dubita cu numere de Iasi a fost oprita in Covasna. La vederea politistilor, unul dintre ocupantii masinii a luat-o la fuga, dind astfel de banuit ca ar putea avea legatura cu furtul BMW-ului. In aceste conditii, soferul dubitei, un cetatean moldovean, a fost retinut pentru audieri. Conducerea politiei a dorit sa multumeasca celor care au semnalat furtul. "Multumim vecinilor ca au reclamat in cel mai scurt timp furtul autoturismului si asftel am putut sa ne mobilizam cit mai repede si sa inchidem judetul. Multumim si acelor cetateni care pe tot parcursul zilei ne-au dat semnale despre prezenta masinii in diferite zone", a spus comisarul sef Gavril Iacob. Omul de afaceri Viorel Trifan este sotul Corinei Trian, directorul general al SC Trinec Serv SRL, firma care editeaza cotidianul Monitorul de Vrancea, controlat din umbra de Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean. In urma cu un an si jumatate, un alt autoturism BMW X5 a disparut de pe strada Unirea Principatelor. Atunci, pagubitul a fost omul de afaceri Liviu Jitea, iar masina sa care nu a fost gasita nici in prezent. Pentru continuarea cercetarilor in cazul furtului de ieri, la Ojdula s-a deplasat laboratorul criminalistic, dar si politistii de la furturi auto. Un BMW X 5 costa, in functie de dotari, intre 40.000 si peste 75.000 de euro. Furturile unor masini de asemenea valoare sint facute, de obicei, de hoti profesionisi, in urma unor actiuni planuite cu atentie. In citeva ore, autoturismele trec granitele, de regula prin Republica Moldova, si dispar fara urma in spatiul ex-sovietic. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.