Ultima oră

Dosarul Lenuta Voineagu, la a doua vacanta

Cristi Irimia
28 aug 2007 2421 vizualizări
Aflata pe rolul Tribunalului Vrancea din aprilie 2006, speta cu delapidarea de 700.000 de RON inainteaza foarte greu u ieri s-a aminat iarasi judecarea Lenutei Voineagu

Unul dintre dosarele "cu vechime" din cadrul instantei vrincene treneaza de foarte mult timp. Inregistrata pe 18 aprilie 2006, speta in care vrinceanca Lenuta Voineagu este judecata pentru delapidare a suferit multe aminari in cele 16 luni de cind se afla pe rolul Tribunalului. Motivele aminarilor au fost diverse, de la lipsa martorilor, lipsa expertului, lipsa rapoartelor de expertiza si pina la lipsa relatiilor de la sucursala BRD Vrancea. S-au mai dat noi termene pentru a se solicita relatii de la Registrul Comertului, sosite cu intirziere si acestea. Ieri, instanta a acordat un nou termen, pentru jumatatea lunii septembrie. Dosarul "Voineagu" este cel la care a facut referire si avocatul Ion Bratu, in timpul procesului lui Gheorghe Sararu. Aparatorul focsanean a spus ca primarul de la Mera a fost arestat pentru un presupus prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei, la solicitarea procurorilor, in vreme ce Lenuta Voineagu este judecata in libertate, desi este acuzata de crearea unei pagube de aproape 700.000 de lei. "Parchetul n-a mai cerut arestarea Lenutei Voineagu, care este sotia unui cunoscut politist vrincean (n. r. - Florin Voineagu), desi prejudiciul de care este acuzata este mult mai mare decit paguba pusa in circa lui Gheorghe Sararu. De ce nu se cere si arestarea Lenutei Voineagu?", a spus Ion Bratu in timpul unuia dintre procesele lui Sararu. Bratu este si aparatorul firmei SC MTB RO 2001 SRL, firma din conturile careia se banuieste ca si-ar fi insusit Voineagu aproximativ 700.000 de lei. Acestea sint acuzatiile din dosar, un dosar care a prins si doua vacante judecatoresti de la inregistrarea sa si pina acum. Firma pagubita a cerut anul trecut arestarea inculpatei, insa instanta a respins cererea. Lenuta Voineagu detine un apartament pus sub sechestru, insa avocatii de la SC MTB RO 2001 sustin ca valoarea locuintei nu acopera paguba produsa.


Acuzata ca a delapidat cu cardul


Dosarul in cauza a ajuns pe masa judecatorilor dupa mai bine de doi ani de anchete si cercetari. Investitorul italian care detine firma SC MTB RO 2001, Fabrizio Mosconi, sustine ca paguba de aproximativ 700.000 RON a fost posibila pentru ca Lenuta Voineagu, cea pe care o numise administrator, a avut acces la conturile bancare ale firmei, prin intermediul unui card. Anchetatorii o acuza pe Voineagu ca a creat o paguba initiala de 640.000 RON, la care s-au adaugat mai multe sume ridicate din casierie pe numele sau, in valoare de peste 78.000 RON, alti 5000 RON ridicati din casierie fara documente justificative, materiale de amenajare spatii de peste 34.500 RON, mobilier si timplarie termopan in valoare de peste 9.300 RON. Lenuta Voineagu a respins toate acuzatiile care i se aduc, precizind la unul din termenele anterioare ale procesului ca ridica bani din banca pentru plata salariilor angajatilor care erau platiti «la negru». "Prejudiciul de care se vorbeste nu sint bani luati de mine. Sint bani ridicati din banca pentru plata salariilor, deoarece angajatii nu aveau tot salariul trecut pe cartea de munca. Eram, practic, nevoita sa fac aceste operatiuni si nu sint vinovata ca pe card scria Voineagu Lenuta. De pe cardul respectiv puteau scoate mai multe persoane bani, nu doar eu", a precizat Voineagu. In privinta casei pe care o are la Vinatori, Voineagu a spus ca i-a adus imbunatatiri, nu ca a construit-o din bani luati din conturile MTB RO 2001, asa cum a fost acuzata. Urmatorul termen al spetei care este judecata de Emilia Dumitrache, presedinte al sectiei penale din cadrul Tribunalului, va avea loc la jumatatea lunii septembrie. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.