Ultima oră

Viceprimarul Adjudului si livada consilierei

Doina Ganea
23 aug 2007 919 vizualizări
Viceprimarul Gelu Diaconu imparte o livada frateste cu sotul consilierei Veta Enache u suspectat ca ar sustrage curent pentru udarea terenului, Diaconu neaga orice implicare u livada nu apare nici in declaratia de avere a viceprimarului, nici a consilierului local

Municipiul Adjud, aceasta "mica Sicilie" a judetului Vrancea, cum a fost numit cu ani in urma, adaposteste multe afaceri controversate, toate la limita legalitatii si cu acordul tacit al unor consilieri locali si al administratiei publice locale. In perioada caniculei, cind toata tara suferea de apa sub codurile portocalii sau rosii, o livada aflata in apropierea Statiei de pompare a apei din Adjud era udata din belsug cu apa dintr-un put forat la mare adincime. Asa cum se poate vedea si din fotografiile reporterilor nostri, pompa submersibila care asigura scoaterea apei din put era conectata la un stilp al Electrica SA aflat in apropierea livezii. Citiva angajati ai SC Urbis SA Adjud ne-au atras atentia ca exista un bransament ilegal la stilpii electrici care asigura pomparea apei catre suprafata de livada. Mai mult decit atit acestia au sustinut chiar ca intr-o prima faza livada a fost udata cu apa necontorizata, extrasa direct din statia de pompare a orasului, aspect neconfirmat de directorul SC Urbis SA Adjud, Dan Simionescu. "Nu stiu a cui este livada si nici nu ma intereseza. Tot ce stiu este ca nu exista bransament ilegal la Statia de pompare de la noi nici pentru curentul electric nici pentru apa", a sustinut Dan Simionescu.


"E vreo problema?"


Surse din municipalitatea adjudeana ne-au precizat ca livada apartine consilierului local Veta Enache si este exploatata impreuna cu viceprimarul Gelu Diaconu. Acesta ne-a recunoscut mai voalat ca ar putea fi unul dintre proprietarii terenului pe care se afla livada cu pricina, dar ca exista un contract de furnizarea energiei electrice incheiat cu sucursala Electrica si nu se pune problema unei ilegalitati. "Eu nu am nici o livada. Merg foarte des la prietenul meu Mihai Enache (sotul consilierei Veta Enache- n.r.) si mai stau pe la livada. Si chiar daca as avea, ce? E vreo problema? Exista contract cu Electrica, este contor, totul este legal. Daca nu credeti va rog sa luati legatura cu dl. Calaret si va poate spune", a sustinut viceprimarul Gelu Diaconu. Inginerul Neculai Calaret, de la filiala Electrica Adjud, a confirmat spusele viceprimarului Gelu Diaconu, precizind ca personal a montat un aparat de masurare la Punctul Trafo unde s-a facut conectarea pentru pompa de apa. Celor care au curiozitatea insa sa viziteze site-ul Primariei Adjud vor descoperi insa ca in declaratia de avere a viceprimarului Gelu Diaconu nu este trecuta nici o suprafata de teren de livada in proprietate, iar declaratia de avere a consilierului local Veta Enache lipseste cu desavirsire. Toate acestea se intimpla sub ochii "vigilenti" ai alesilor si uneori chiar cu aprobarea lor. In general, declaratiile de avere ale alesilor adjudeni sint cele de la nivelul anului 2004, atunci cind si-au inceput mandatele, desi intre timp averile acestora au mai crescut la unii cu cite un teren din domeniul privat al municipiului, cu o cladire sau cu o masina doua. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.