Ultima oră

Alerta la canicula

Mihai Boicu
22 aug 2007 652 vizualizări
Au fost reactivate punctele de prim ajutor si a fost suplimentat numarul de controale u la Brosteni se cara apa cu cisterna incepind de luni

Astazi incepe prima dintre cele trei zile de canicula, pentru care s-a instituit avertizarea de cod galben. Vrancea a fost cuprinsa in aceasta avertizare numai cu partea din est a judetului, insa autoritatile locale au luat ieri masuri pentru a face fata noului val de caldura. Astfel, a avut loc o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, in care principalul subiect a fost canicula. "Prefectul a solicitat Autoritatii de Sanatate Publica si primariilor din orase sa reactiveze punctele de prim ajutor, in numar de 11, incepind de azi", a declarat Catalin Dragulescu, purtatorul de cuvint al Institutiei Prefectului. De asemenea, ASP a verificat stocurilor spitalelor, necesare pentru a face fata problemelor de sanatate provocate de canicula. Serviciul de Ambulanta a suplimentat numarul de echipaje de la sapte la noua pe timp de zi si de la cinci la sapte pe timp de noapte. Se va institui si garda la domiciliu pentru interventii si s-a asigurat stocul de medicamente de urgenta. Inspectoratul Teritorial de Munca va relua controalele la agentii economici, pentru a vedea in ce masura asigura conditii corespunzatoare de munca. Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a suplimentat numarul de controale. Echipele vor verifica produsele animaliere, non-animaliere, precum si sanatatea animalelor. O alta echipa va merge in control cu inspectorii ITM. Noul val de caldura a creat deja primele probleme. Astfel, autoritatile din comuna Brosteni au cerut ajutorul Prefecturii pentru alimentarea cu apa a localitatii, in ciuda faptului ca s-au cheltuit foarte multi bani cu programul de alimentare cu apa. Incepind de luni, o cisterna a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta transporta zilnic cite cinci tone de apa la Brosteni. Apa este depozitata intr-un bazin si este folosita, deocamdata, numai pentru uz menajer deoarece doar cisterna a fost dezinfectata si verificata de inspectorii sanitari. Avertizarea cu cod galben dureaza pina pe 24 august iar in acest interval sint asteptate temperaturi intre 35 si 38 de grade Celsius. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.