Ultima oră

Medicul Paul Alexandru are adversari... pe masura

Cristi Irimia
10 aug 2007 1277 vizualizări
Cei patru functionari publici din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, fata de care medicul veterinar Paul Sogor Alexandru a solicitat instantei mutarea lor in afara cladirii in care isi desfasoara activitatea, au reactionat in urma articolului prezentat de Ziarul de Vrancea.

Patru functionari din cadrul DSVSA solicita ziarului detalii private despre realizarea unui articol de presa

Este vorba despre Iulian Cucoli, Stanica Mocanu, Gheorghe Ciornohac si Gheorghe Modoran, care s-au aratat revoltati de aparitia articolului in cauza, la finele lunii iulie. In contextul in care Iulian Cucoli, purtator de cuvint al DSVSA, a fost contactat telefonic de catre reporterii nostri, pentru a-si spune punctul de vedere vizavi de actiunea din instanta, dar nu a raspuns la telefon, acuzatiile ca Ziarul de Vrancea nu a incercat sa ia legatura cu sus-numitii sint nefondate. Mai mult, cei patru medici pe care Paul Sogor Alexandru ii vrea in afara institutiei, cer ziarului nostru o serie de date interne, private, legate de ancheta jurnalistica, in baza unei legi (n. r. - 544/2001) care se aplica doar institutiilor publice. Astfel, ni se solicita documente, inregistrari audio sau video, transcrierea unor declaratii, dar si motivatia aparitiei articolului (sic!).


ZDV nu e registratura lui Cucoli & Co.


Faptul ca "tabara" Cucoli & Co. nu stie de existenta dosarului pe rolul Tribunalului Vrancea nu obliga cotidianul nostru sa ofere informatii detaliate despre actiunea deschisa de Paul Alexandru. ZDV nu este nici birou de informatii despre subiecte dezbatute in ziar si nici registratura de instanta pentru a oferi numere de dosare sau alte date cu privire la o serie de anchete penale sau nu. Singurele clarificari pe care le putem face in legatura cu articolul «Din ciclul "Pitoresc si inedit in justitia vrinceana" - Medicul Paul Alexandru cere mutarea colegilor sai"» sint cele legate de faptul ca informatiile au fost obtinute prin consultarea dosarului aflat pe rolul Tribunalului Vrancea, iar cotidianul nostru nu a facut decit sa reproduca obiectul actiunii, unul inedit, si motivarea acesteia. Totodata, afirmatiile redate in text ii apartin medicului Alexandru, unele inserate cu ghilimelele de rigoare, afirmatii care pot fi lesne lecturate si de catre cei patru medici amintiti anterior, prin simpla consultare a dosarului. Reamintim ca pe fondul unui conflict intre cei patru medici si Paul Sogor Alexandru, acesta din urma a cerut ca respectivii sa-si desfasoare activitatea in afara cladirii unde lucreaza la ora actuala. Ca sa fie mai plastic, Alexandru a scris in motivarea actiunii ca "Situatia conflictuala morbida existenta imi lezeaza direct si/sau indirect o serie de interese legitime private". Obiectul actiunii este pe cit de inedit, pe atit de ciudat, raportat la unicitatea solicitarii facuta de Alexandru. Procesul va incepe in luna septembrie. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.