Ultima oră

O oaza de liniste si verdeata in Focsani

Mihaela Beșleagă
3 aug 2007 3406 vizualizări
Un iaz inconjurat de salcii, o piscina, un loc de joaca pentru copii, doua terenuri de fotbal si tenis sint ingredientele unei seri reusite pentru intreaga familie

Dupa o zi sau o saptamina agitata, multi dintre noi simt nevoia sa se relaxeze si sa uite de griji intr-un loc izolat de tot tumultul orasului. O astfel de locatie, unica in Focsani, este noul Club Green Paradise, situat la iesirea din Focsani spre Petresti, unde focsanenii se pot retrage pentru a petrece citeva ore inconjurati de verdeata si racoare. O data ajunsi in "paradisul verde", pasim parca intr-o alta lume. Iazul inconjurat de salcii este principala atractie a clubului, cu un ponton si un foisor din care se poate contempla intreaga priveliste. Iazul este populat cu pesti, crapi de 4-5 kg, doritorii avind posibilitatea sa se relaxeze pescuind pe marginea lacului. Clubul verde, izolat de agitatia si caldura zilelor toride, este o locatie destinata intregii familii. In timp ce reprezentantii sexului masculin pot sa joace o partida de fotbal sau de tenis de cimp pe terenurile special amenajate in incinta clubului, doamnele se pot relaxa la piscina sau la jacuzzi. Si copiii se bucura de un spatiu de joaca numai pentru ei. Noul club urmeaza sa se extinda si sa cuprinda in viitor si o pensiune si un restaurant. O seara petrecuta linga iaz, la terasa, unde se poate face si un gratar, ii vor determina cu siguranta pe multi focsaneni sa revina aici, la fiecare sfirsit de saptamina, pentru a-si incarca bateriile si a se bucura de atmosfera. (Mihaela BESLEAGA)


Terenuri noi de fotbal si tenis


Terenurile de fotbal si de tenis de cimp din cadrul Clubului Green Paradise sint functionale de aproximativ doua saptamini si sint construite pe un drenaj special de pietris si nisip. Clientii beneficiaza si de vestiare dotate cu dusuri, precum si de echipament sportiv. Programarile se pot face la numarul de telefon 0744.890.413 sau la sediul Clubului, din Strada Cincina Pavelescu nr.18 (intre Hotel Solar si Dacia Service). Preturile pentru o ora de fotbal sau de tenis sint urmatoarele:

Tenis de cimp: orele 8.00 - 19.00 - 20 lei

19.00 - 2.00 - 30 lei

Fotbal: orele 8.00 - 19.00 - 60 lei

19.00 - 2.00 - 90 lei

Pretul abonamentelor este negociabil. (M. B.)


Turismul colectiv, promovat de agentii


Firmele private pot obtine reduceri consistente pentru angajati u tarifele pe litoral vor fi mai ieftine prin agentii dupa 20 august


Agentiile de turism vrincene au inceput sa promoveze si turismul colectiv, pentru firmele private care doresc sa-si trimita angajatii in concediu, in cadru organizat. Cum in aceasta perioada tarifele la cazare sint destul de piperate, o astfel de reducere nu este de neglijat. Agentia Vranceatur practica tarife speciale pentru firmele care dau concedii colective in aceasta perioada, Mopaf, Incom Vranco si Pandora numarindu-se pe lista celor care au apelat deja la aceasta oferta. De altfel, agentia mai are locuri libere, in hotelurile de 1 sau 2 stele contractate pe litoral, la Neptun, Jupiter, Eforie Nord, Mamaia, Saturn sau Costinesti. "Locurile contractate pina la 20 august sint aproape de epuizare. Trebuie spus ca tarifele la receptie sint mai mari cu 20-30%, decit la agentii, care au facut contractari din timp. In plus, din 21 august preturile sint mai mici", ne-a spus Ion Roman, presedintele Patronatului din Turism Vrancea. De exemplu, pentru un loc la Hotel Prahova din Neptun, 1 stea, tariful va scadea incepind cu 21 august de la 425 la 350 lei, 6 nopti cazare si 20 bonuri valorice pentru masa. La un hotel de 2 stele, tariful poate scadea si de la 475 lei la 375 lei, dupa 21 august. Fara masa, tarifele pot ajunge si pina la 250 lei la Mamaia, la hotel 2 stele, si chiar la 150 lei la un hotel de 1 stea in Venus si Saturn. "Recomandam, mai ales celor veniti din strainatate, statiunile de munte, din zonele pitoresti ale tarii: Vatra Dornei si Durau, pentru zona centrala si de nord a Moldovei, Felix si Stina de Vale pentru Muntii Apuseni si Maramures, Calimanesti - Caciulata - Olanesti, pentru zona Valea Oltului- Sibiu - Fagaras", a mai adaugat Ion Roman. Patronatul din Turism pregateste in aceasta perioada si programele cu preturi reduse "O saptamina la mare" si "O saptamina de refacere in statiuni balneoclimaterice", care vor debuta la inceputul lunii septembrie. Programele sociale au preturi la 30% din valoarea celor normale, insa sejururile sint in extrasezon. (C. STANILA)


Parada animalelor la circ


Focsanenii sint asteptati din nou sub cupola circului. De aceasta data, magia va fi creata de peste 70 de animale exotice impreuna cu dresorii lor. De astazi si pina pe 12 august, copii si adulti sint asteptati la Circus Zoo, Circus Britania si Budapest, la baza sportiva de la SUD. Reprezentatiile sint zilnice, de luni pina vineri de la ora 20.00, iar in week-end cite doua, de la 17.00 si de la 20.00. In arena vor veni Gladiatorul Maximus cu lei dresati, Zorro cu cai dresati Frizieni olandezi, dar si Cleopatra si Faraonul cu animale exotice. Spectatorii vor vedea caravana camilelor, pui de tigri siberieni, bizon american sau emu australian. Si pentru ca rasuflarea sa stea, spectatorii o vor admira si pe Daniela, suspendata de par sub cupola, dar si clovni si acrobati ai aerului. Biletele se gasesc la baza sportiva SUD. (I. C.)


Festival de muzica romanes


Vrincenii curiosi sa patrunda in magia muzicii si culturii romilor sint asteptati la Bucuresti, in zilele de 4 si 10 august, la "Festivalul de muzica Romanes", organizat de Agentia Nationala pentru Romi, in parteneriat cu Europa FM, TVR, Celetem si Centrofarm. Festivalul promoveaza cultura romilor prin muzica traditionala romanes, dar si imbinarea acordurilor traditionale pe un beat modern. Traditiile romanes vor fi prezentate intr-un cadru modern, destins, iar atmosfera "incendiara" va fi garantata prin aducerea pe scena a unor nume de referinta din Romania, dar si din alte state europene. Ritmurile gitano vor fi asigurate de artistii Marius Mihalache, Mihai Margineau, Teodora Enache, Amaro Del, Shukar Collective sau Fanfara Shavale din Zece Prajini. Concertele se vor desfasura intre orele 19.00- 22.00, fiind gazduite de Spice Club din Bucuresti, Calea Victoriei nr. 21-23. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.