Ultima oră

Negoita cumpara de trei ori mai ieftin decit Moise

Cristina Palade
2 aug 2007 887 vizualizări
Saptamina trecuta, Spitalul Judetean "Sfintul Pantelimon" a achizitionat noi aparate extrem de necesare unitatii la preturi mult mai mici fata de achizitiile unor aparate de acelasi tip facute de spital anul trecut.

Noua conducere a Spitalului Judetean a achizitionat aparatura si produse alimentare la preturi mai mici decit cea veche

Este vorba despre o masina de spalat ecologica, de un calandru de rufe si de un uscator. Cele trei produse au fost achizitionate la urmatoarele preturi: 55.000 lei masina de spalat, calandrul la pretul de 2.750 lei si uscatorul la 9.075,26 lei. Spre deosebire de achizitiile din aceasta luna, bunurile achizitionate de vechea conducere sint mult mai costisitoare. Astfel, masina de spalat cumparata anul trecut a costat 153.629 lei, calandrul a costat 84.371 lei, iar uscatorul 22.729 lei. Diferenta prea mare de pret ale acestor obiecte nu poate fi explicata de actuala conducere a spitalului. De altfel, firma cistigatoare anul trecut nici nu s-a prezentat la licitatia din acest an. "Nu stiu cum se explica aceasta diferenta atit de mare, dar este socant. Nu putem spune ca inflatia a fost de trei ori mai mare", ne-a declarat managerul spitalului, doctorul Gabriel Negoita. Procedura de achizitionare a fost prin licitatie publica. Potrivit directorului celei mai mari unitati cu paturi din judet, achizitionarea aparatelor era obligatorie. "Celelalte aparate sint bune, dar functioneaza la capacitate maxima. Spre exemplu, masina de spalat nu se opreste decit duminica dupa amiaza", a precizat Negoita. De asemenea, noua conducere a spitalului mai doreste sa achizitioneze si un tocator-maruntitor pentru maruntirea deseurilor metalice, adica acele si lamele de la bisturie. "Ni s-a promis de la Minister ca vom primi asa ceva, dar pentru ca se apropie termenul trebuie sa-l achizitionam noi tot prin licitatie", ne-a mai spus Negoita. De mentionat este faptul ca un astfel de aparat costa in jur de 60.000 lei si nu se mai gaseste in alte spitale din judet. In rindul achizitiilor la preturi mult mai mici, se inscriu si alimentele care au fost cumparate in urma cu aproximativ o luna, in urma unor licitatii. "Am obtinut preturi foarte bune, zic eu. De la 3,81 lei/kg de ulei cu cit a fost achizitionat anul trecut, am obtinut 2,89 lei, la zahar am avut o scadere de la 3,8 lei/kg la 2,89 lei, la margarina, de la 4,7 lei la 3 lei, iar la fasole de la 4,7 lei/kg la 3,5 lei/kg. Mi-am dat seama ca succesul a fost total", a spus Negoita. (C. PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.