Ultima oră

Batrina carbonizata de la o candela

Cristina Palade
30 iul 2007 802 vizualizări
Simbata dimineata, o batrina de 80 ani din satul Jorasti, comuna Vinatori, a fost gasita carbonizata in casa in urma unui incendiu declansat de la o candela lasata nesupravegheata pe timpul noptii. Florica Stoienescu era vaduva de mai multi ani si locuia singura.

Casa femeii a ars aproape in totalitate de la o candela lasata aprinsa

In ultima perioada, batrina a fost bolnava si a stat citeva zile la fiica sa, la Panciu, pentru a primi ingrijiri medicale. Dupa ce si-a revenit, batrina s-a intors la casa ei. Vineri seara, femeia si-a facut rugaciunea inainte de culcare, aprinzind o candela in dormitor, pe care a lasat-o aprinsa si pe timpul noptii. Acest lucru i-a fost fatal, deoarece candela lasata nesupravegheata a dus la declansarea unui incendiu in urma caruia femeia a murit carbonizata. "Ieri dimineata, politistii focsaneni au fost sesizati prin Serviciul Unic de Apeluri Urgente 112, cu privire la faptul ca la locuinta Floricai Stoienescu, 80 ani, din Jorasti, a izbucnit un incendiu", ne-a declarat Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al IPJ. La locul incendiului au ajuns imediat doua autospeciale de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU). "In jur de 3.00 si ceva azi noapte am vazut o lumina puternica si m-am speriat foarte tare. Toti vecinii s-au alarmat pentru ca majoritatea au suri cu paie si nutret pentru animale in curte, dar si pentru casele lor. Asa ca am dat telefon la pompieri", ne-a spus unul dintre vecinii victimei. In urma interventiei pentru stingerea incendiului, pompierii au gasit in dormitor cadavrul carbonizat al batrinei. "Cind s-a ajuns la locul incendiului, batrina era deja decedata. Focul nu s-a extins la casele vecine", ne-a declarat Paul Rotaru, adjunctul ISU. Casa Floricai Stoienescu a ars in proportie de 80%, adica bunurile imobiliare si de uz casnic din cele trei camere pe care le avea. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.