Ultima oră

AJOFM vrea fonduri structurale pentru incluziunea sociala

Iulia Crețu
21 iul 2007 750 vizualizări
Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vrancea va organiza marti, incepind cu ora 9.00, la sediul institutiei, un seminar pe tema incluziunii sociale a anumitor categorii defavorizate la care sint asteptati sa participe si partenerii agentiei.

Institutia doreste sa identifice posibilitati de plasare pentru grupurile defavorizate

Potrivit declaratiilor directorului executiv Marina Dantis, cele mai multe probleme le intimpina cu locuitorii de la sate care intrunesc cu greu cerintele impuse de angajatori, atit in ceea ce priveste scolarizarea, pregatirea profesionala sau deschiderea pentru un loc de munca la distanta. AJOFM isi propune sa acceseze fonduri structurale si sa incheie parteneriate cu autoritatile locale si cu ONG-uri pentru sprijinirea acestor persoane in vederea ocuparii unui job. "In zona de munte din partea sudica a judetului exista un deficit in sfera ofertei locurilor de munca. Avem inscris un numar mare de persoane in cautarea unui loc de munca, iar pentru acestia vom accesa fondurile europene si ii vom prinde in sedinte de consiliere, informare si le vom asigura asistenta la locul de munca. Trebuie sa identificam cu partenerii locali toate posibilitatile, ne lovim de lipsa unei locuinte pentru cei care aleg sa munceasca la distanta de domiciliu. Pentru cei care accepta un loc de munca la 50 de km de casa se acorda masuri stimulatorii", a declarat Marina Dantis, director executiv al AJOFM Vrancea. Reprezentantii institutiei declara ca in proiect cauta sa raspunda cerintelor clientilor din toate zonele judetelui, fie persoane cu dizabilitati, rromi, femei cu virsta de peste 45 de ani, tineri postinstitutionalizati sau locuitori din mediul rural cu nivel de scolarizare redus. In plus, AJOFM doreste ca perioada de scriere de proiecte sa fie in paralel cu cea in care desfasoara interventii in teritoriu. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.