Caldura aduce controale zilnice la alimente
Atentie sporita la produsele care se altereaza usor: laptele, ouale, carnea si derivatele din acestea
Trei echipe, constituite din inspectori ai Directiei Sanitar Veterinare si a Sanatatii Alimentelor (DSVSA) Vrancea, ai Directiei de Sanatate Publica (DSP) si ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) efectueaza controale zilnice in judet pentru a verifica conditiile in care se pastreaza alimentele de origine animala si vegetala. Peste 40 de unitati de alimentatie publica din judet la care s-au constatat deficiente au fost inchise, in special depozite. "Avind in vedere temperaturile excesive din aceasta perioada, facem apel la toti cetatenii judetului ca tot ceea ce inseamna produse alimentare sa fie verificate si controlate inainte de a fi puse la pregatit", a avertizat Ionel Duta, director la Directia Sanitar Veterinara si a Sanatatii Alimentelor (DSVSA) Vrancea. In conditiile unor temperaturi ridicate, alimentele care se altereaza cel mai usor sint laptele, ouale, carnea si produsele derivate din acestea. Agentii comerciali si populatia sint sfatuiti sa ia masuri ca toate alimentele usor perisabile sa fie tinute la temperaturi si in spatii corespunzatoare. "Avind in vedere controalele zilnice ce se fac, credem ca la nivel de judet vor fi preintimpinate imbolnavirile oamenilor, si in special a batrinilor si copiilor", a mai adaugat Ionel Duta, directorul DSVSA. S-a trecut deja la evaluarea restaurantelor si a altor localuri de deservire publica de la nivelul judetului. O alta preocupare a inspectorilor de igiena si a medicilor veterinari in aceasta perioada este si urmarirea sanatatii efectivelor de animale. "Medicii veterinari de la sate vor ajuta la informarea medicilor inspectori de stat daca apar probleme la nivel de comune si sate", a spus seful DSVSA. De la cazurile de botulism diagnosticate acum citeva saptamini, nu s-au mai inregistrat alte cazuri de imbolnaviri in aceasta perioada. (Mihaela BESLEAGA)