Ultima oră

La Mera s-au suspendat retrocedarile

Mihai Boicu
18 iul 2007 593 vizualizări
Comisia judeteana de fond funciar a suspendat validarea hotaririlor luate pina la finalul anchetei primarului Gheorghe Sararu u membrii comisiei au respins a doua revendicare facuta pentru 4.200 de hectare de padure din Reghiu si Mera

Retrocedarile din Mera au fost suspendate din cauza anchetelor efectuate de Politie in care sint cercetati primarul Gheorghe Sararu, in prezent arestat, si membrii Comisiei locale de fond funciar. Comisia judeteana de fond funciar a hotarit la sedinta care a avut loc in urma cu doua zile sa suspende aplicarea celor doua hotariri luate in decembrie 2006, prin care locuitorilor din Mera li se valida dreptul de proprietate asupra a 500 de hectare de padure. Suspendarea va ramine in vigoare pina la momentul in care procurorii se vor pronunta asupra acuzatiilor care li se aduc reprezentantilor autoritatilor din comuna Mera. "Daca primarul nu va fi trimis in judecata, atunci hotaririle vor fi aplicate. In cazul in care va fi trimis in judecata, vor fi reanalizate dosarele de la Mera", a declarat subprefectul Dragos Mircea. Primarul Gheorghe Sararu este cercetat in 47 de dosare penale privind aplicarea Legii 1/2000. Alaturi de el mai sint cercetati si ceilalti trei membri ai Comisiei locale de fond funciar si inca trei localnici, acuzati ca ar fi primit paduri fara a avea dreptul. Gheorghe Sararu a fost suspendat saptamina trecuta din functia de primar, dupa ce a fost arestat pentru o perioada de 29 de zile.


A doua revendicare a fost respinsa


Comisia judeteana de fond funciar a luat in discutie si cererea de retrocedare facuta la Comisia locala de la Reghiu de mostenitorul actionarului firmei Foresta Lomos Moroieni, care detinea inainte de nationalizare 4200 de hectare de padure in Reghiu si Mera. Acesta a fost un prim motiv pentru care s-au intirziat retrocedarile din Mera, deoarece cererea de la Reghiu a venit dupa validarea acestora, pe 23 martie 2007. Din aceasta cauza, beneficiarii retrocedarilor au venit in nenumarate rinduri la Prefectura pentru a se plinge de faptul ca nu intra in posesia padurilor. Membrii Comisiei judetene au constatat, in urma analizarii actelor, ca intr-adevar firma Foresta Lomos Moroieni a detinut suprafetele revendicate. "Problema este ca nu am putut sa identificam cite actiuni a avut actionarul la firma respectiva. Solicitantul nu a putut sa dovedeasca continuitatea firmei, iar comisia a respins cererea din cauza lipsa calitatii de mostenitor. Este posibil ca toate suprafetele sa ramina la stat", a declarat subprefectul Dragos Mircea. Hotarirea Comisiei judetene demonteaza astfel acuzatiile localnicilor si primarului din Mera ca membrii comisiei ar fi avut un interes sa dea padurile mostenitorului actionarului firmei Foresta Lomos Moroieni. La Prefectura a venit ieri si un grup de locuitori ai comunei Bolotesti, suparati la rindul lor pentru ca inca nu si-au primit padurile. Subprefectul Dragos Mircea, cel care a discutat cu nemultumitii, ne-a spus ca dosarele sint la Comisia judeteana si Oficiul pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara trebuie sa faca punerea in plan si sa verifice daca nu exista suprafete de padure care se suprapun. "Probabil ca la urmatoarea sedinta a Comisiei judetene vom discuta aceste dosare sau macar cele pentru care s-a facut punerea in plan", a precizat subprefectul. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.