Ultima oră

Listele de asteptare pentru proteze medicale

Cristina Palade
7 iul 2007 750 vizualizări
In luna iunie, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Vrancea a reusit sa elibereze mai multe decizii pentru procurarea de dispozitive medicale bolnavilor care se aflau pe listele de asteptare de ani de zile, aproape fara nici o speranta ca suferinta le va fi alinata.

Au inceput sa fie rezolvate solicitari din anul 2002

Si asta pentru ca solicitarile de proteze medicale sint facute de bolnavi in intervalul 2002-2004. "In luna iunie am eliberat dispozitive medicale pentru 74 de beneficiari. Este vorba despre proteze auditive retroauriculare in valoare de 887 lei/bucata. Noi am trimis cite o scrisoare persoanelor in cauza, iar acestia ne-au raspuns ca au in continuare nevoie de proteza. Valoarea totala a acestora este de 65.694 lei", ne-a declarat directorul Mihai Copaci. Tot pentru solicitari din anul 2004 au fost eliberate 7 decizii pentru proteze de membru inferior in valoare de 4.500 lei/bucata. De asemenea, au fost eliberate alte 41 de decizii pentru seturi colostomie, pentru cei care au anus contra naturii, 5 decizii pentru seturi urostomie, 7 decizii pentru dispozitive necesare incontinentei urinare, 4 decizii pentru aparat de administrare continua cu oxigen si 18 pentru solutie vascoelastica pentru infiltratii intraarticulare. Au mai fost eliberate in situatie de urgenta alte decizii, precum 23 pentru cristalin artificial, 4 pentru coloana vertebrala, 9 pentru orteze membru inferior, 1 pentru membru superior, 12 pentru incaltaminte ortopedica si 2 pentru fotolii rulante. In conditiile in care pe listele de asteptare mai sint alte 483 de vrinceni aflati intr-o situatie limita, cei care au solicitat un ajutor de la banca sistemului sanitar dupa anul 2005 mai au mult de asteptat. Nu este exclus ca unii dintre cei care au cerut proteze sa fi decedat intre timp. (Cristina PALADE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.