Ultima oră

Serviciul de Probatiune a terminat Consolidarea institutiei

Mihai Boicu
3 iul 2007 886 vizualizări
Serviciul de Probatiune de pe linga Tribunalul Vrancea a terminat participarea la proiectul "Consolidarea institutiei probatiunii in Romania".

Acesta proiect s-a derulat la nivelul tuturor celor 41 de servicii de probatiune din tara prin intermediul Ministerului Justitiei- Directia de Probatiune, si a Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti. Pe 5 iulie va avea loc Conferinta de inchidere a proiectului Global Opportunity Fund (GOF), la Bucuresti, iar la aceasta au fost invitati sa participe judecatorul Adrian Neasu, presedintele Tribunalului Vrancea, si Costel Constandache, seful Serviciului de Probatiune. "Proiectul GOF s-a derulat pe o perioada de 24 de luni si a avut doua componente: prima s-a concretizat in implementarea la nivelul celor 41 de servicii de probatiune a unui instrument de management adaptat la realitatile si conditiile sistemului de probatiune din Romania, sistem care a luat fiinta incepind cu 1 septembrie 2001; iar cea de-a doua componenta a urmarit popularizarea sanctiunilor comunitare (munca in folosul comunitatii si liberarea conditionata) in Romania", se arata intr-un comunicat de presa al Serviciului de Probatiune de pe linga Tribunalul Vrancea. In alta ordine de idei, astazi si miine, la Amara, judetul Ialomita, va avea loc un seminar privind utilizarea Modelului Romanesc de Excelenta, care reprezinta "metoda moderna de autoevaluare anuala a organizatiilor, utilizat si de Serviciul de Probatiune Vrancea in ultimii trei ani pentru identificarea punctelor tari si pentru a stabili ce se poate face pentru a imbunatati activitatea si pentru a atinge excelenta". In cadrul seminarului va avea loc definitivarea pregatirii ca formatori in utilizarea Modelului Romanesc de Excelenta a unui numar de 50 persoane din cadrul serviciilor de probatiune si a Directiei de Probatiune. Din partea Serviciului de Probatiune vor participa seful Serviciului, Costel Costandache, si Mirela Nedelcu, consilier de probatiune. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.