Ultima oră

Clanul Sararu s-a razboit ieri cu politistii

Dan Chiriac
30 iun 2007 1766 vizualizări
Politistii au efectuat ieri perchezitii la locuintele primarului PSD din comuna Mera si la sediul primariei in cautare de documente care sa scoata la iveala cum au fost impartite padurile. Sotia primarului si unul dintre fii s-au ales cu dosare penale pentru ultraj, dupa ce au aruncat cu o secure spre un jandarm si au incercat sa calce cu masina un politist. Primarul Gheorghe Sararu este cercetat in nu mai putin de 45 de dosare de catre politisti, majoritatea legate de retrocedarile de paduri si afacerile cu lemne

Comuna Mera a fost ieri dimineata scena unor imagini ca in filmele de actiune cu mafioti dupa ce mai multe echipaje de politisti, jandarmi, "mascati" si procurori au descins pentru perchezitii la locuintele primarului din Mera, Gheorghe Sararu, precum si la sediul primariei locale. Familia acestuia a acceptat cu greu prezenta oamenilor legii in casa din satul Podul Manastirii si a facut tot posibilul pentru a se impotrivi perchezitiilor ce aveau loc in baza unor mandate emise de Judecatoria Focsani. Atit fii primarului, cunoscuti ca si mari scandalagii, fiind trimisi in judecata in trecut pentru tulburarea linistii publice si ultraj contra bunelor moravuri, dar si sotia legitima a edilului au sarit la bataie si au incercat sa-i loveasca pe oamenii legii cu o secure si chiar sa-i calce cu masina pentru a-i determina sa plece. Politistii cauta mai multe documente necesare continuarii anchetei in dosarele in care este cercetat primarul Gheorghe Sararu. Edilul este anchetat in aproximativ 45 de dosare, legate in cea mai mare parte de retrocedarile de paduri din comuna pe care o pastoreste si de afacerile cu lemne facute sub "tutela" sa.


"Ieri dimineata, intre orele 6.00 - 15.00, in baza mandatelor emise de Judecatoria Focsani, au fost efectuate perchezitii domiciliare in trei locatii de pe raza comunei Mera, in vederea identificarii si ridicarii de documente si inscrisuri ce fac obiectul unui dosar penal aflat in lucru la Politia orasului Odobesti. Activitatea a fost coordonata de catre seful politiei odobestene, comisarul sef Maricel Petrea, si au participat efective de politisti, jandarmi si lucratori Detasamentului Politiei de Interventie Rapida", a precizat comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al politiei vrincene. Scandalul a inceput la domiciliul baiatului mai mare al primarului, care impreuna cu fratele sau si cu mama lor au pornit "circul" in fata zecilor de curiosi. "La domiciliul lui Ovidiu Sararu au fost gasiti proprietarul, precum si Maricica Sararu si Toader Alin Sararu. Acestia, la prezentarea scopului activitatii, s-au manifestat violent, au adresat injurii si amenintari fortelor de ordine, au aruncat cu un topor care a lovit un jandarm, impotrivindu-se astfel efectuarii perchezitiei domiciliare", a mai spus comisarul Mariana Apostol. Curios, cea care a pus mina pe topor si a incercat sa-si faca singura dreptate a fost chiar sotia edilului, Maricica. "în jurul orei 6.45, un subofiter jandarm, care actiona la domiciliul numitei Maricica Sararu, in virsta de 49 de ani, din Mera, a fost ultragiat de catre aceasta, in sensul ca respectiva, avind asupra sa o secure, a incercat sa-l loveasca pe subofiter. Jandarmul a reusit sa o deposedeze de obiectul taietor, imobilizind-o. Altercatia a avut drept rezultat zgirierea usoara a subofiterului, in zona toracica stinga, nefiind insa necesare ingrijiri medicale. în cauza, au fost intocmite acte premergatoare pentru savirsirea infractiunii de ultraj", se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului Judetean de Jandarmi.


Daca nu merge cu securea, incercam cu masina!


Cine a crezut ca totul s-a terminat aici, s-a inselat. Familia Sararu era pusa pe scandal si dorea cu orice pret sa loveasca pe cineva. Si daca securea s-a dovedit ineficienta, s-a incercat cu masina! La domiciliul lui Toader Alin Sararu a fost gasit si primarul Ghoerghe Sararu. "Pe timpul desfasurarii perchezitiei, cu un autoturism Dacia 1300 si-a facut aparitia si Toader Alin Sararu care, la vederea politistilor, s-a manifestat violent incercind sa-i loveasca cu masina pe oamenii legii care au dorit sa-l opreasca regulamentar. Un agent de politie a fost ranit usor", a mai precizat comisarul Mariana Apostol. In cele din urma, politistii au descins ieri dupa-amiaza si la o alta locuinta a primarului pe care acesta o imparte in satul Varnita cu o salariata a primariei locale, Ioana Encea, dar si la sediul Primariei Mera. Mai multe echipaje au oprit in fata institutiei din comuna, iar oamenii legii au inceput cautarile unor documente necesare continuarii cercetarilor in mai multe dosare penale. "In baza unei autorizatii obtinute de la Judecatoria Focsani, am efectuat o perchezitie si la Primaria Mera pentru gasirea mai multor documente necesare continuarii cercetarilor in mai multe dosare penale, in care este cercetat primarul Gheorghe Sararu", a spus comisarul sef Viorel Serbanoiu, seful politiei vrincene. De data aceasta, perchezitia s-a desfasurat fara incidente, ca si cum ar mai fi fost nevoie de asa ceva. De precizat ca aceste documente i-au fost cerute oficial primarului din Mera insa acesta a refuzat sa le ofere anchetatorilor, dupa modelul Marian Oprisan.


Sararu, cel mai cercetat primar din Vrancea


Gheorghe Sararu este cercetat in nu mai putin de 45 de dosare penale si este acuzat de comiterea mai multor infractiuni, printre care abuz in serviciu, fals si uz de fals. Politistii au stat mai multe ore in cele trei locatii si au plecat cu acte care ar putea sa-l incrimineze pe primul gospodar in dosarele in care este cercetat. Dosarele sint legate de retrocedarile de paduri din comuna Mera, in jurul carora s-au invirtit cele mai mari afaceri din comuna si nu numai. Aici, multe din actele de retrocedare s-au intocmit pe baza de declaratii de martori, si nu in baza unor documente, existind suspiciuni ca aceasta metoda a fost folosita pentru a pune mina pe paduri de catre grupurile de interese locale. De altfel, un incident care a avut loc zilele trecute a aratat ca 500 de hectare de padure din Mera sint revendicate, pe de o parte, de localnici pe baza de declaratii ale martorilor, iar pe de alta parte de mostenitorul actionarului unei firme interbelice, pe baza de acte. De altfel, si Directia Silvica Focsani a facut plingere impotriva membrilor Comisiei Mera de aplicare a legilor fondului funciar pentru fals si uz de fals.


Fii primarului si-au batut victimele cu o teava


Membrii familiei Sararu sint cunoscuti ca fiind niste persoane nu tocmai linistite, dupa cum a demonstrat un incident mai vechi in care au fost implicati fii primarului. In urma cu doi ani, fratii Alin si Ovidiu Sararu, in virsta de 22 si, respectiv, 24 de ani, insotiti de alte trei persoane, au patruns intr-un bar din orasul Odobesti si, cu o teava metalica, i-au lovit pe Ionut Nan, Nicolae Catanoiu si Ion Catanoiu, toti din cartierul Unirea, care se aflau la o masa. Acestia au suferit leziuni craniene si traumatisme la miini si picioare. Totodata, agresorii au distrus si mai multe bunuri din interiorul barului, valoarea pagubelor ridicindu-se la aproximativ 10 milioane de lei vechi. Totul din cauza unei domnisoare. Pentru faptele lor, cei doi au fost trimisi in judecata doar pentru tulburarea linistii publice si ultraj contra bunelor moravuri, dupa ce victimele si-au retras plingerile pentru infractiunea de lovire. Dar acesta nu este primul incident violent in care au fost implicati cei doi flacaii ai edilului. Reporterul Ziarului de Vrancea a incercat aseara in mai multe rinduri sa ia legatura si cu primarul Gheorghe Sararu pentru a-si spune punctul de vedere in legatura cu incidentele de ieri. Telefonul mobil a fost inchis, in timp ce la primarie nu a raspuns nimeni. De precizat ca primarul Gheorghe Sararu nu figureaza in lista abonatilor Romtelecom.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 13 ore, 47 minute, 58 secunde
Oamenii astia trebuiau calcati pe cap de catre mascati! Daca era prima data cand acesta familie facea scandal intelegeam, dar astia nu merita sa fie in libertate. Trebuie arestati toti, mata, tata, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.