Ultima oră

Pompierii alimenteaza cu apa Corbita

Mihai Boicu
22 iun 2007 645 vizualizări
Cele trei sate din comuna Corbita care au probleme cu alimentarea cu apa vor fi ajutate de pompierii adjudeni.

Locuitorii din trei sate au nevoie de apa

Acestia au transportat ieri, cu o autospeciala, noua tone de apa in satul Buda, urmind ca astazi sa revina cu inca noua tone apa. Apa va fi adusa de pompieri pentru uzul menajer si pentru adaparea animalelor. "A venit o masina cu noua tone de apa pentru satul Buda, unde este o populatie mai numeroasa, de 600 de locuitori. Miine (azi - n.r.) vor vorbi pentru inca o masina cu apa pentru satele Bouros si Salcuta. Cele trei sate sint situate pe niste culmi si oamenii au apa din izvoare de suprafata, care scad in timpul verii si, daca nu ploua, seaca. Locuitorii se mai descurca cu apa potabila, dar ne-am gindit si la animale si la ce au oamenii in gradini", ne-a declarat primarul din Corbita, Emil Tacu. Prefectura, prin intermediul purtatorului de cuvint, Catalin Dragulescu, i-a rugat pe localnici sa fie pregatiti cu recipiente pentru caratul apei, deoarece masina pompierilor nu poate sta mult in comuna pentru ca trebuie sa fie pregatita pentru eventuale interventii la incendii. Autoritatile judetene vor incerca sa ajute Corbita cu o cisterna, care va putea transporta apa in localitatile cu probleme dintr-un put cu adincimea de 250 de metri, din satul Serbanesti, care nu seaca in timpul verii avind in vedere adincimea la care a fost forat. In comuna Corbita sint 2100 de locuitori, impartiti in 11 sate, care au apa doar din fintini. Nivelul ape este, potrivit primarului, intre 30 cm si 1,5 metri. Decizia ca pompierii de la Adjud sa-i alimenteze cu apa pe cetatenii din Corbita a fost luata dupa ce specialistii Sistemului de Gospodarire a Apelor au fost in urma cu doua zile la fata locului pentru a verifica situatia reclamata de edilul comunei. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.