Ultima oră

Bataie pe apa de irigat in patria legumelor

Ziarul de Vrancea
22 iun 2007 766 vizualizări
Danut Lulea a incercat sa rezolve cu ajutorul cutitului conflictul pentru apa unui canal de irigatii din sau Batinesti

Doua familii din Batinesti, comuna Tifesti, s-au luat la bataie deoarece fiecare sustinea ca are dreptul sa foloseasca apa din Putna pentru irigarea terenurilor cultivate cu legume. Familiile Peltea si Lulea detin doua terenuri invecinate, intr-o zona in care apa este vitala pentru traiul locuitorilor, care isi cistiga existenta in special din producerea si comercializarea legumelor. Din pacate, doi dintre cei care s-au luat la cearta au ajuns spital. "Politistii au fost sesizati despre faptul ca Mircea Peltea, 36 ani, a fost lovit cu un cutit in zona cervicala de consateanul sau Danut Lulea, 30 ani. Agresiunea a fost comisa pe fondul unui conflict generat de dreptul celor doua familii de a utiliza apa riului Putna pentru irigarea culturilor", a spus comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint la Politiei. In urma bataii, atit victima, cit si agresorul au ajuns la Spital. Lovitura de cutit a fost aplicata intr-o zona sensibila, intre git si coloana vertebrala. "Victima a suferit o plaga contuza in regiunea cervico-toracica si a fost internata la ATI. In prezent, pacientul este in afara oricaui pericol. Celalalt pacient, in speta agresorul, a fost lovit usor si nu a ramas internat", a declarat Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului. Procurorii vrinceni, in urma concluziilor medico-legale, vor stabili daca viata celui agresat a fost pusa in pericol, situatie in care agresorul ar putea fi acuzat de tentativa de omor. Daca insa rezultatele vor arata ca victima a avut nevoie de mai putine zile de ingrijiri medicale, agresorul ar putea fi acuzat doar de vatamare corporala. "Desi s-a intervenit chirurgical, in prezent pacientul se simte bine. Asteptam concluziile medico-legale si, in functie de aceste rezultate, vom continua ancheta in cazul celor doua familii care s-au certat pentru irigatii", a spus prim-procurorul Ion Lefter. In zona Batinestiului sute de hectare de pamint sint cultivate anual de localnici cu legume. Certurile pentru apa sint frecvente intre localnici, care deseori nu cad la intelegere pentru a-si iriga terenurile data fiind seceta. (C. PALADE, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.