Ultima oră

Expozitia de figuri de ceara la Muzeul Vrancei

Cristina Palade
12 mai 2007 1053 vizualizări
Exponatele provin de la celebrul muzeu de la Sank-Petersburg si sint aduse in premiera si la Focsani u cei care vor sa afle secretele statuilor din ceara sint asteptati la muzeu pina pe 5 iunie

Ieri, la Sectia de Stiintele Naturii a Muzeului Vrancei, s-a deschis, in premiera pentru Focsani, celebra expozitie de figurine de ceara de la Sank-Petersburg. Figurinele din ceara expuse sint in marime naturala si reprezinta personaje celebre cum ar fi Cristofor Columb, Michellangelo, Tarul Nicolai al II-lea, Printesa Diana, Papa Paul Ioan al II-lea, Sophia Loren, Luciano Pavarotti, Bill Gates ori personajele din cunoscutul film Razboiul Stelelor. Exponatele apartin celebrului Muzeu al figurilor de ceara din Sank-Petersburg si o parte au fost preluate de o firma din Chisinau, Republica Moldova, care colaboreaza acum si cu Muzeul Vrancei. Muzeul Figurilor de Ceara din Sankt-Petersburg este clasat pe locul doi in lume dupa renumitul Muzeu "Madame Toussaud", din Londra. Spre deosebire de alte muzee similare din lume, Muzeul din Sankt Petersburg s-a specializat in expozitii itinerante, impartind colectia in peste 40 de expozitii mobile, fiecare cuprinzind 30 de lucrari care se expun in diferite regiuni ale lumii. Cei ce vor veni la Muzeul de Stiinte ale Naturii vor putea afla si citeva din modalitatile de pregatire si realizare a acestor celebre figurine. "Secretele prepararii materialului si realizarii figurinelor este pastrat cu strasnicie de catre artistii care le realizeaza. Numai pentru realizarea unui personaj de ceara lucreaza o echipa de cel putin opt oameni, cum ar fi istorici, biologi, ingineri, sculptori, stilisti, machiori, coafori. Ochii si dintii, care sint de portelan, sint de fapt, proteze similare cu cele folosite de oameni. Mai nou, creatorii din Sank-Petesburg s-au specializat si in realizarea de figurine de ceara computerizate care nu sint doar simple statui, ci isi pot misca ochii, capul sau membrele, fiind coordonate de computere", a declarat muzeograful Ana Condrea, sefa Sectiei de Stiintele Naturii din cadrul Muzeului Vrancei. Pentru confectionarea statuilor se foloseste ceara de albine in combinatie cu alte citeva ingrediente care sint pastrate in mare secret si care permit rezistenta fara deformari, la temperaturi cuprinse intre -40°C pina la 40°C si o conservare foarte buna in timp. Expozitia de la Focsani isi va astepta vizitatorii pina pe data de 5 iunie. Programul de vizitare este zilnic, intre orele 9.00-17.00, iar pretul biletului de intrare este 3 lei pentru elevi si studenti si 4 lei pentru adulti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.