Ultima oră

Pleaca Ciorici, revine Grigorica

Mihai Boicu
8 mai 2007 1109 vizualizări
Biroul Politic al PNL a aprobat ieri numirea lui Eugen Ciorici, seful Finantelor vrincene, in functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala u numirea prin ordin de premierul Calin Popescu Tariceanu se anunta doar o simpla formalitate u in locul lui Ciorici, la sefia Directia Finantelor se va intoarce Constantin Grigorica, unul dintre putinii directori pe care baronul Marian Oprisan i-a preluat din vremea guvernarii CDR si "utilizat constructiv" in timpul guvernarii PSD.

Eugen Ciorici, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea, este la un pas de a ajunge secretar de stat in Guvernul Tariceanu. Biroul Politic al PNL a aprobat ieri numirea sa in functie de vicepresedinte la Agentia Nationala de Administrare Fiscala, pentru administrarea veniturilor, cu rangul de secretar de stat. Practic, numirea sa mai este doar o simpla formalitate care trebuie indeplinita de primul ministru Calin Popescu Tariceanu, presedintele PNL, acelasi care i-a aprobat ieri candidatura. Deputatul Nini Sapunaru ne-a spus ca directorul Finantelor a fost

propus doar pentru aceasta functie, care se pare ca a fost "rezervata" pentru el. "Dl Ciorici urmeaza sa fie numit in functie prin ordin al primului ministru", ne-a declarat Nini Sapunaru. Acesta a adaugat ca mai sint inca 2-3 liberali cu sanse de a prinde functii in noul Guvern. "S-a luat in discutie candidatura mea in

Biroul Politic si s-a aprobat, mai departe ramine de vazut ce se va intimpla. Am avut o propunere pentru aceasta functie si motivul pentru care nu am refuzat este ca ii cunosc pe cei care lucreaza la ANAF, la minister, ca oameni, ca si colectiv, si nu am putut sa-i refuz", ne-a declarat Eugen Ciorici, care este membru PNL de ceva timp. Unul dintre motivele ascensiunii lui Eugen Ciorici este si faptul ca senatorul de Iasi Varujan Vosganian, actualul ministru al Finantelor si Economiei, care este originar din Focsani, i-a fost coleg de clasa finantistului si au ramas apoi buni prieteni. Iar ANAF este o institutie care functioneaza in cadrul Ministerului Finantelor si Economiei.


Pazea! Revine Grigorica


La fel de interesanta ca foarte probabila plecare a lui Eugen Ciorici

la Guvern este desemnarea inlocuitorului acestuia. "In cazul in care voi ajunge secretar, va fi numit cu delegatie domnul Grigorica pina cind ma intorc inapoi", ne-a spus Eugen Ciorici. Constantin Grigorica, actualmente director executiv adjunct in cadrul DGFP Vrancea, la Directia de Control Fiscal, a detinut functia de director general al DGFP pina la inceputul lunii martie 2005, atunci cind si- a dat demisia din functie ca urmare a ascensiunii oamenilor actualei Puteri. In locul sau a venit Eugen Ciorici, pina atunci sef serviciu in cadrul Administratiei Financiare, mai exact seful Trezorieriei. Constantin Grigorica a fost unul dintre putinii directori pe care baronul Marian Oprisan i-a preluat din vremea guvernarii CDR si "utilizat constructiv" in timpul guvernarii PSD.

Desi datorita acestor fapte Grigorica parea unul dintre directorii cei mai contestati de liberali in timpul guvernarii PSD, el a fost mutat `n martie 2005 `ntr-o functie comoda de adjunct al directorului DGFP, pina acum cind, iata, este pe punctul de a se intoarce in forta, mai ales ca si-a mentinut bunele relatii cu unii lideri PNL. Trebuie mentionat ca inainte de a fi unul dintre cei mai "aprigi" directori din vremea PSD, Constantin Grigorica a fost membru PNL si asa cum am mai aratat, unul dintre putinii directori care au supravietuit din guvernarea CDR in cea a PSD. Revenirea sa arata ca astfel de directori sint utili oricarei guvernari, deoarece "serviciile" lor sint pretuite intotdeauna de cei aflati la Putere.


Liberalii care vor in Guvern


Deputatul Nini Sapunaru, care a ratat la mustata functia de ministru al transporturilor, a pregatit in aprilie o trupa de sapte liberali cu care a asaltat functiile de secretari de stat si cele de directori la diverse agentii guvernamentale dupa instalarea in functie a noului Guvern Calin Popescu Tariceanu, sustinut in Parlament de PSD. Fostul deputat pesedist Catalin Kanty Popescu a fost propus pentru o functie in Ministerul Transporturilor, unde insa posturile libere s-au ocupat deja. Acesta mai are loc in

Ministerul Dezvoltarii, desprins din vechiul minister al Transporturilor. Liderul liberalilor focsaneni, Vasile Dobre, a fost propus se pare pentru un loc in Ministerul Agriculturii. Acestora li se alatura Mihai Copaci, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, consilierii judeteni Nicolae Latcan si Eduard Lambrino, precum si consilierul local Gabriel Corneanu. Ramine de vazut daca vreunul dintre acestia isi va face loc la Bucuresti. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.