Ultima oră

Sfarşit de an însangerat în Vrancea: accidente, omoruri şi morţi stupide

Ziarul de Vrancea
2 ian 2014 4923 vizualizări
In penultima zi a anului au avut loc două accidente dar şi un omor şi o tentativă la omor u în prima zi a anului, un bărbat a murit înecat cu o bucată de cozonac la Răduleşti iar o autospecială care asigura transportul dializaţilor a fost implicată într-un accident la Răcoasa

Penultima zi din 2013 a fost una însangerată, cu două accidente unul grav şi altul mai uşor, dar şi alte două evenimente cu violenţă, ambele petrecute, din păcate, între fraţi. Cinci tinere cu varste de 17 şi 18 ani, din Galaţi, care mergeau la Soveja pentru a petrecere alături de alţi prieteni trecerea dintre ani, au fost implicate într-un grav accident rutier. Autoturismul Daewoo Matiz, condus de Lorena Damian, de 18 ani, a „dansat”caţiva metri pe soşeaua plină de denivelări, după care a părăsit carosabilul şi a ajuns într-un copac de pe marginea drumului. “La data de 30.12.2013, ora 12.20, pe DN 2L, în comuna Soveja, D. Lorena, de 18 ani, din municipiul Galaţi, în timp ce conducea auto marca Daewoo, din cauza neadaptării vitezei într-o curbă la stânga şi a carosabilului acoperit cu mâzgă şi denivelări, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers intrând în coliziune frontală cu un copac aflat pe partea dreaptă a sensului de mers. În urma impactului a rezultat decesul lui L. Natalia-Nicoleta, de 18 ani, din comuna Lieşti, pasageră dreapta spate, rănirea gravă a lui T. Mădălina Daniela, de 17 ani, din comuna Lieşti, pasageră stânga spate şi rănirea uşoară a lui D. Cristina, de 17 ani, pasageră dreapta faţă, Ş. Anca, de 18 ani, din municipiul Galaţi şi a conducătoarei auto D. Lorena,de 18 ani, din municipiul Galaţi”, a precizat inspectorul principal Bogdan Toader, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

Maşina s-a făcut praf

Accidentul celor cinci tinere a avut loc în apropiere de intrarea în staţiunea Soveja, pe un drum cu denivelări

Cele cinci fete făceau parte dintr-un grup mai mare de tineri care urmau să serbeze Revelionul la Soveja. Tanăra aflată la volan obţinuse de curand permisul, aşa că nu a putut stăpani maşina în momentul în care a intrat pe zona de carosabil cu denivelări, a pierdut controlul volanului şi a sărit în şanţul din partea dreaptă a sensului de mers, unde s-a izbit violent de un copac. Natalia Nicoleta Lupoae, de 17 ani, elevă a unui colegiu din Galaţi a decedat aproape pe loc, iar pentru alte două tinere a fost nevoie de intervenţia echipei de descarcerare pentru a fi eliberate dintre fiarele contorsionate. Toate au fost transportate la spital iar una dintre ele a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” din Focşani. Maşina era condusă de Lorena Damian, de 18 ani, care a suferit răni uşoare. În autoturism se mai aflau Mădălina Tăbăcaru, de 17 ani, Cristina Dolea, de 17 ani, şi Anca Ştefan, de 18 ani, dar şi tanăra decedată, Natalia Nicoleta Lupoae. În aceeaşi zi, în Panciu, pe strada Nicolae Titulescu, în jurul orelor 12, a avut loc un accident în care a fost implicată o tanără de 40 de ani din localitate. “Pe str. Nicolae Titulescu din oraşul Panciu, A. Costel, de 39 ani, din comuna Fitioneşti, în timp ce conducea auto marca Opel a acroşat-o şi a accidentat-o uşor pe A. Liliana, de 40 ani, din oraşul Panciu, care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure”, au precizat poliţiştii vranceni.

Un frate mort, altul în spital, după o ceartă pentru o bucată de şuncă

O bucată de carne a fost motivul pentru care doi fraţi de 44, respectiv 59 de ani din Sihlea s-au luat la ceartă, care s-a terminat însă destul de rău pentru ambii combatanţi. Fratele mai mare al lui Vasile, Gheorghe Pitulac de 59 de ani, a venit duminică, pe 30 decembrie, la fratele său pentru a-i cere o bucată de carne de la porcul recent tăiat. Mezinul l-a servit însă cu o bucată de şuncă, moment în care fratele mai mare a decis să intre el în magazie pentru a-şi lua singur ceea ce dorea. Aşa că Gheorghe, care se afla şi sub influenţa alcoolului, a intrat în magazia în care fratele său ţinea carnea şi s-a închis acolo. Cand Vasile a încercat să intre, fratele său mai mare l-a aşteptat cu un ciocan cu care a şi început să-l lovească în zona capului. Aşa că mezinul a pus mana pe o secure şi l-a lovit pe Gheorghe în frunte, lovituri care i-au fost fatale bărbatului. Ambii fraţi au ajuns la spital, însă Gheorghe nu a mai supravieţuit, medicii constatand decesul acestuia în cursul nopţii următoare. Pentru că şi Vasile suferă de o afecţiune neurologică, acesta a rămas internat, urmand ca azi, anchetatorii să dispună o eventuală măsură de reţinere. Conform procurorului de caz, cercetările sunt efectuate sub aspectul săvarşirii infracţiunii de omor calificat însă, din primele date, este posibil ca fapta să fi fost comisă în stare de legitimă apărare. Avand în vedere acest lucru dar şi starea de sănătate a autorului, care suferă şi de epilepsie, procurorii au decis cercetarea acestuia în stare de liberate.

Şi-a înjunghiat fratele mai mic în spate după ce s-au certat

Aceeaşi seară fatidică de 30 decembrie a adus încă o faptă de mare violenţă petrecută tot între doi fraţi, de 35, respectiv 37 de ani, din Garoafa. Conform poliţiştilor vranceni, Mirel Ştefan Smeu, de 37 de ani, a avut     în cursul după amiezii, o discuţie cu tatăl său, cu care locuia. Nu era prima ceartă între părinte şi fiul său. Cand fratele mai mic a ajuns acasă, tatăl i-a povestit acestuia cele întamplate. Adrian Mirel Smeu s-a dus imediat la fratele său pentru a-i cere socoteală legat de cele întamplate. “La data de 30.12.2013, ora 21.48, poliţiştii din Garoafa au fost sesizaţi despre faptul că S. Adrian Marinel, de 35 ani, din localitate, a fost înjunghiat cu un cuţit, de fratele său S. Mirel Ştefan, de 37 ani, din aceeaşi localitate. Cu ocazia deplasării la faţa locului s-a constatat faptul că victima prezenta o plagă în zona spatelui, fiind transportat la Spitalul Judeţean Vrancea pentru continuarea investigaţiilor medicale”, au indicat poliţiştii vranceni. Pentru că este şi recidivist, pe fapte similare, respectiv pentru tentativă la omor, Mirel Ştefan Smeu a fost reţinut pentru 24 de ore, după care a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Pe 31 decembrie, acesta a fost arestat pentru 29 de zile, soluţie care poate fi însă contestată în recurs. Victima urmează să se prezinte la medicul legist pentru certificatul medico-legal. Conform procurorului de caz, cercetările în acest dosar sunt efectuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav.

Autospecială pentru dializaţi ajunsă în şanţ

La primele ore ale dimineţii de 1 ianuarie, un accident rutier a avut loc în comuna Răcoasa, sat Varniţa, unde o autospecială care asigura transportul dializaţilor la centrul specializat din Focşani, a derapat şi a intrat într-un şanţ. Accidentul s-a produs pe acelaşi drum unde a murit şi tanăra din Galaţi. Conform poliţiştilor vranceni, conducătorul auto, Ionel B., de 41 de ani din Focşani, a piedut controlul volanului „pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul umed (...) răsturnandu-se în afara părţii  carosabile”, după cum se arată într-un comunicat de presă. O bătrană de 86 de ani, Maria P., din Răcoasa, a suferit răni mai grave, fiind preluată de un echipaj SMURD de la Panciu. Femeia prezenta multiple escoriaţii şi o plagă la nivelul palmei stângi. După ce i s-a acordat primul ajutor calificat, aceasta a fost transportată la Camera de Gardă din cadrul Spitalului Orăşenesc Panciu. „Pacienta, alături de alte patru persoane, se afla într-un autoturism de producţie autohtonă înmatriculat în judeţul Vrancea şi trebuia să ajungă în municipiul Focşani, la centrul specializat pentru efectuarea dializei. Celelalte victime care prezentau diferite traumatisme toracice au fost preluate de două ambulanţe din cadrul SAJ Vrancea şi au fost transportate, în primă instanţă, la aceeaşi unitate spitalicească”, a precizat purtătorul de cuvant al ISU Vrancea, lt. Cristina Duţă.  Alţi doi bătrani din Soveja, Ion M., de 68 de ani şi Aurelian L., de 83 de ani, au suferit răni uşoare.

Mort în prima zi a anului după ce s-a înecat cu o bucată de cozonac

 Ziua de Sfantul Vasile a fost ultima din viaţa lui Stănică Cristian, de 62 de ani din Vanători, sat Răduleşti. Familia a sunat îngrozită la 112 în speranţa că îl vor salva după ce bărbatul s-a înecat după ce a mestecat o bucată de cozonac. Totul s-a petrecut în jurul orelor 16. „Un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a intervenit în satul Răduleşti, comuna Vânători, pentru acordarea primului ajutor calificat lui Cristian S., în vârstă de 62 ani, care nu mai putea respira după ce a suferit o obstrucţie cu bol alimentar. Pacientul a fost găsit în stop cardiorespirator şi s-au efectuat manevre de resuscitare în cooperare cu un echipaj din cadrul SAJ Vrancea. Din păcate, acestea nu au avut efectul aşteptat, iar după aproximativ 40 minute, bărbatul a fost declarat decedat de medicul de pe ambulanţa SAJ”, au indicat reprezentanţii ISU Vrancea. Trupul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vrancea în vederea efectuării necropsiei. (Gabriel SAVA, Dan CHIRIAC)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
creata, acum 3782 zile, 17 ore, 28 minute, 17 secunde
Habar n-aveti sa va informati corect asupra evenimentelor (sau nu va pasa), insa aveti curajul sa scrieti despre ele...incurcati si zilele saptamanii (ziceti ca 30 dec a fost duminica....), plus alte citeste integral
danb, acum 3784 zile, 14 ore, 3 minute, 14 secunde
Topoare insangerate, masini facute praf, povesti despre injunghieri, parca e recenzie la un film horror ziarul de astazi. M-a socat putin si pe mine dar mai pot ajunge si copii sau adolescenti pe aici citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.