Ultima oră

Oraşul Panciu va fi supravegheat video

Aurelian Ivan
12 dec 2013 1200 vizualizări
70 de camere video au fost montate pe stâlpii din oraş, cu ajutorul unei finanţări europene

De la 1 ianuarie 2014, oraşul Panciu va beneficia de un sistem de supraveghere video, care să asigure siguranţă cetăţenilor. Este vorba despre proiectul „Instalarea de sisteme de supraveghere pentru creşterea siguranţei cetăţenilor şi prevenirea criminalităţii“, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, care are o durată de implementare de 31 de luni. „Sistemul de supraveghere din oraşul Panciu va fi alcătuit dintr-un număr de 70 de camere video IP, montate pe stâlpii deja existenţi. Aceste camere vor fi cuplate la un server dintr-un centru de comandă şi control amplasat într-un imobil aparţinând autorităţii locale. Totodată, de vor mai instala şi alte echipamente specifice unei reţele de calculatoare. Camerele de supraveghere vor fi instalate în spaţiile aglomerate. Printre obiectivele supravegheate se vor număra instituţiile de învăţământ, spaţiile de joacă pentru copii, acces şi zone parcări blocuri locuinţe, parcările publice şi zonele verzi, centralele termice, piaţa agroalimentară, intersecţiile şi principalele artere de circulaţie din oraş.”, spune viceprimarul Iulian Nica, într-un comunicat de presă. Acesta a mai declarat că, până în acest moment, lucrările executate în cadrul proiectului au respectat termenele prevăzute şi că, până la sfârşitul acestei săptămâni, vor mai fi montate trei panouri de informare, respectiv în parcul Casei de Cultură, în zona centrală şi cea a Pieţii Agroalimentare. Conform autorităţilor locale din Panciu, începând cu data de 1 ianuarie 2014, sistemul de supraveghere va intra în funcţiune. Valoarea totală a proiectului este de de 2.066.439 lei, din care 19.186,74 lei reprezintă contribuţia UAT Panciu. (A. IVAN)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.