Ultima oră

Traficant de persoane condamnat în Italia, prins la Mărăşeşti

Ziarul de Vrancea
26 nov 2013 1997 vizualizări
şi un hoţ din Măicăneşti, care a furat pensile bătranilor, a ajuns după gratii

Mai devreme sau mai tarziu, tot te prindem – acesta pare să fie motto-ul poliţiştilor vranceni din ultimele zile. Mulţi indivizi certaţi cu legea îşi închipuie că pot scăpa de a da socoteală pentru infracţiunile pe care le-au comis. Un caz recent arată că oriunde te-ai ascunde, tot vei fi prins chiar şi după ani de căutări. Aşa s-a întamplat în trafic, pe şoseaua E85, în satul Călimăneşti din oraşul Mărăşeşti, unde poliţiştii l-au depistat pe Romilian S., de 43 ani, din Galaţi. Nu mare le-a fost mirarea poliţiştilor cand, în urma verificărilor efectuate în baza de date cu urmăriţii, au constatat că pe numele individului există un mandat european de arestare emis de Italia din anul 2002. Bărbatul are de executat 7 ani şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, după ce a încercat să facă bani din exploatarea unor romance. Chiar dacă era urmărit de ani de zile, gălăţeanul îşi continua afacerile în Romaania. Bărbatul a fost prezentat ieri Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care a dispus reţinerea pentru 24 ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Galaţi cu propunere de arestare provizorie în vederea predării autorităţilor italiene. Într-un alt caz, poliţiştii din comuna Măicăneşti l-au depistat pe Vasile Valentin C., de 19 ani, din comună, care posedă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu. Conform poliţiştilor, în cursul anului 2013 suspectul a pătruns în patru imobile din comuna Măicăneşti şi le-a furat bătranilor pensiile. Bărbatul a fost dus în Penitenciarul Focşani în vederea executării pedepsei. (Aurelian IVAN)

Maşină furată din Brăila, oprită în trafic la Coteşti

Maşina unui bărbat din oraşul Însurăţei, judeţul Brăila, a fost depistată în trafic de poliţişti în Coteşti. Evenimentul s-a produs luni dimineaţă după ce brăileanul a sesizat faptul că persoane necunoscute i-au furat autoturismul, care era parcat la Ambulanţa Însurăţei, unde intrase pentru treburi personale. Poliţiştii spun că după primirea sesizării, s-au efectuat verificări şi, la scurt timp, autovehiculul, care a fost dat în consemn atât la Brăila, cât şi în judeţele limitrofe, a fost găsit în trafic, pe raza comunei Coteşti, judeţul Vrancea. La volan era un tanăr din satul Andrăşeşti, judeţul Ialomiţa. „Acesta a declarat că a sustras maşina, care avea cheia în contact, şi că intenţiona să se deplaseze la domiciliul său. În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul nu este posesor al permisului de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, spun oamenii legii. Tanărul a fost reţinut şi urma să fie prezentat ieri Judecătoriei Însurăţei, cu propunere de arestare preventivă. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.