Ultima oră

Un fost funcţionar al Prefecturii şi-a pus gatul în ştreang

Ziarul de Vrancea
26 nov 2013 6088 vizualizări
Georgel Vascu a fost găsit ieri după amiază spanzurat de ţeava de gaze de către soţia sa, funcţionară la Instituţia Prefectului u bărbatul avea numai 53 de ani şi se pensionase de cateva luni pe fondul unor probleme de sănătate u înainte de a-şi lua viaţa, bărbatul i-a dat un ultim telefon de adio fiului u suicidul lui Georgel Vascu vine după ce în urmă cu două zile un agent de la Penitenciar s-a omorat din dragoste u chiar dacă au nevoie, vrancenii nu beneficiază de servicii psihologice gratuite

Dramă după dramă în Vrancea, judeţ unde mulţi oameni par să nu mai pună preţ pe propria viaţă. După ce în urmă cu două zile un agent de la Penitenciarul Focşani a ales să-şi pună capăt zilelor după o decepţie în amor, ieri după amiază şi un fost angajat al Prefecturii şi al Direcţiei pentru Cultură s-a sinucis într-un gest care a luat pe nepregătite familia, prietenii şi foştii colegi. Georgel Vascu, în varstă de 53 de ani din Focşani, a fost găsit fără suflare după amiază, în jurul orelor 16.00, de echipajul de Ambulanţă alertat de vecini. Omul era spanzurat de o ţeavă de gaze din holul apartamentului familiei, situat pe strada Petre Liciu. Georgel Vascu a lucrat ani de zile la Prefectura Vrancea, la compartimentul dezvoltare economică, conducerea serviciilor publice deconcentrate, de unde s-a mutat prin transfer la Direcţia pentru Cultură, unde a ocupat funcţia de consilier, pană la pensionare. Potrivit informaţiilor vehiculate aseară, Georgel Vascu se pensionase în urmă cu aproape patru luni, după ce în ultimul an a stat mai mult în concediu medical, pe fondul unor boli de natură internă. Soţia sa, Camelia Vascu, lucrează în Prefectura Vrancea, la Departamentul Resurse Umane, fiind un specialist apreciat de colegi şi superiori. La venirea echipajelor de salvare, soţia acestuia era în stare de şoc. “În jurul orei 16:00 a fost anunţat cazul, iar poliţiştii au demarat cercetările pentru a stabili ce s-a întamplat”, ne-a declarat ofiţerul Bogdan Toader, purtătorul de cuvant al IPJ Vrancea. Din cate se pare Georgel Vascu a lăsat mai multe scrisori  prin care îşi justifica suicidul, iar înainte de gestul fatal şi-a sunat fiul de la Iaşi pentru a-i spune “Adio”. După ce a primit apelul care l-a lăsat fără cuvinte, bărbatul a alertat-o pe mama sa, care se afla încă la serviciu, la Prefectură, unde avea loc o şedinţă. Femeia a plecat într-un suflet acasă în speranţa că partenerul său de viaţă mai poate fi salvat, însă nu s-a mai putut face nimic. “Ce veste şocantă! Domnul Vascu era un om liniştit, un bun coleg, căruia îi plăceau lucrurile bine făcute. S-a ocupat de monumentele de for public din judeţ, pană cand s-a retras din activitate”, ne-a spus Florin Micu Iliescu, fostul director al Direcţiei pentru Cultură, care a lucrat pană anul trecut cu funcţionarul Georgel Vascu. Cuvinte de laudă la adresa fostului funcţionar au avut şi foştii prefecţi din judeţ, care au transmis condolenaţe familiei îndoliate.


Agentul de la Penitenciar, înmormantat joi la Răduleşti

Sinuciderea fostului funcţionar public vine după un alt suicid care a tulburat comunitatea locală. Este vorba despre Silviu Titi Dediu, de 23 de ani, agent la Penitenciarul Focşani, care s-a spanzurat duminică seara, în casa părintească din satul Răduleşti, din cauza unor suferinţe sentimentale cărora nu leaa găsi alt „leac” decat moartea. Silviu Dediu va fi condus pe ultimul drum joi şi îşi va dormi somnul de veci în cimitirul din satul natal. “În urma discuţiilor cu familia, am fost informaţi că înmormantarea agentului va avea loc joi, la Răduleşti”, ne-a precizat subcomisarul Geta Gură, de la Penitenciarul Focşani. Foştii colegi regretă că nu au reuşit să afle despre problemele care-l frămantau pe tanăr aşa încat să-l fi putut ajuta, mai ales că în penitenciar chiar şi deţinuţii au acces la servicii psihologice gratuite. Reprezentanţii Penitenciarului ne-au precizat ieri că agentul urma în aceste zile un curs de perfecţionare chiar la unitate, însă nu a dat de înţeles că ar avea probleme personale. Silviu Dediu a ales să moară după ce şi-a văzut fosta prietenă pe reţeaua de socializare Facebook în braţele altui bărbat, cu care şi-a declarat intenţia de căsătorie. Picătura care a umplut paharul a fost fotografia postată duminică de fosta sa iubită, o tanără de loc din comuna Nereju, de care agentul se despărţise după cinci ani de relaţie, în judeţul Brăila. Înainte de a se spanzura folosindu-se de cureaua de la pantaloni, tanărul de 23 de ani a trimis un SMS de adio părinţilor prin care-i anunţa că nu-l vor mai găsit în viaţă.

Vrancenii se omoară, psihologii şomează

În ultimii caţiva ani, numarul vrancenilor care şi-au pus capăt zilelor a crescut foarte mult, metoda cea mai la îndemană de a renunţa la viaţă fiind spanzurătoarea, potrivit informaţiilor furnizate de Poliţie. În judeţul nostru avem chiar cate o sinucidere pe săptămană. O statistică făcută de Institutul de Medicină Legală Mina Minovici în 2012 atrară că 14 români dintr-o 10.0000 de îşi pun capăt zilelor. Cele mai multe sinucideri au loc vara şi în preajma sărbătorilor, victimele fiind oameni singuri, neînţeleşi de familie, prieteni sau colegi şi care trec prin situaţii de viaţă limită. Trist este că aceşti oameni pot beneficia de servicii de psihologie clinică, psihoterapie sau consiliere psihologică doar dacă plătesc, întrucât Casa Naţională de Asigurări Sociale de Sănătate nu încheie contracte cu cabinetele psihologilor care ar putea preveni aceste pierderi de vieţi omeneşti. Colegiului Psihologilor din România a cerut introducerea serviciilor psihologice în Contractul-cadru cu banca Sănătăţii, pentru a fi decontate direct, fără rezultat însă. (A. IVAN, D. CHIRIAC)


Un fost funcţionar al Prefecturii şi-a pus gatul în ştreang

Dramă după dramă în Vrancea. După ce în urmă cu două zile un agent de penitenciar a ales să-şi pună capăt zilelor după o decepţie în amor, in această după amiază şi un fost angajat al Direcţiei de Cultură şi al Prefecturii Vrancea s-a sinucis.

Georgel Vascu, în varstă de 53 de ani din Focşani, a fost găsit fără suflare de echipajul de Ambulanţă, fiind spanzurat de o ţeavă de gaze din holul apartamentului familiei, situat pe strada Petre Liciu. Georgel Vascu a lucrat în trecut la Prefectura Vrancea, la contabilitate şi serviciul dedicat instituţiilor deconcentrate, şi apoi la Direcţia pentru Cultură, unde a ocupat funcţia de consilier. Potrivit informaţiilor vehiculate aseară, acesta se pensionase în urmă cu aproape patru luni, după ce în ultimul an a stat mai mult în concediu medical, pe fondul unor afecţiuni interne pe care inca le investiga. Soţia sa, Camelia Vascu, lucrează în Prefectura Vrancea, la Departamentul Resurse Umane, fiind un specialist apreciat de colegi şi superiori. La venirea echipalelor de salvare, soţia acestuia era în stare de şoc. “În jurul orei 16:00 a fost anunţat cazul. Poliţiştii au demarat cercetări”, ne-a spus Bogdan Toader,  purtătorul de cuvant al IPJ Vrancea, in urma cu citeva minute. Din cate se pare Georgel Vascu a lăsat mai multe bilete prin care îşi justifică suicidul, iar înainte de gestul final şi-a sunat fiul de la Iaşi pentru a-i spune “Adio”. Acesta a alertat-o pe mama sa, care se afla încă la serviciu. Transmitem condolenaţe familiei îndoliate. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Dan Doboseriu, acum 3804 zile, 8 ore, 10 minute, 27 secunde
Transmit sincere condoleante dnei Camelia Vascu si intregii familii indoliate . Georgel mi-a fost un bun prieten si un coleg deosebit. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !
FABIAN, acum 3805 zile, 15 ore, 29 minute, 44 secunde
Dumnezeu sa-l ierte. Condoleante familiei indurerate
marin m, acum 3806 zile, 5 ore, 37 minute, 49 secunde
Dumnezeu sa-l ierte. Condoleante familiei indurerate. Un om discret.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.