Local

VIDEO | Ședința extraordinară a CL Focșani programată astăzi n-a mai avut loc din lipsă de cvorum

Ziarul de Vrancea
11 mar 2021 2772 vizualizări
Continuă ”războiul rece” între primarul Misăilă și grupul PSD pe de o parte și majoritatea PNL-USR-PLUS de cealaltă parte în CL Focșani.Concretizat în blocajul aproape total al CL Focșani declanșat odată cu alegerea Anei Maria Dimitriu (PNL)și a Alexandrei Tătaru(USR-PLUS)în funcțiile de viceprimari ai municipiului reședință a județului Vrancea
Continuă ”războiul rece” între primarul Misăilă și grupul PSD pe de o parte și majoritatea PNL-USR-PLUS de cealaltă parte în CL Focșani.Concretizat în blocajul aproape total al CL Focșani declanșat odată cu alegerea Anei Maria Dimitriu (PNL)și a Alexandrei Tătaru(USR-PLUS)în funcțiile de viceprimari ai municipiului reședință a județului Vrancea

Înainte cu câteva minute de ora programată, 11:00 a ședinței extraordinare de miercuri 10 martie 2021 a CL Focșani, majoritatea PNL-USR-PLUS din acest for a transmis un comunicat de presă prin care și-a justificat absența de la întrunirea convocată astăzi de primarul Cristi Valentin Misăilă.

În replică, într-o transmisie VIDEO în direct, primarul Misăilă și o parte a grupului consilierilor PSD din CL Focșani și-au reluat „tirul” de acuzații împotriva majorității PNL-USR-PLUS. În concluzie, deși nu s-au mai întâlnit să vorbească împreună, cele două tabere ”beligerante” din Consiliul Local Focșani n-au scăpat nici miercuri ocazia să se certe separat! Prezentăm în continuare textul comunicatului de presă transmis de majoritatea PNL-USR-PLUS din CL Focșani și înregistrarea VIDEO a acuzațiilor lansate miercuri de primarul Misăilă și o parte a consilierilor PSD în sala de ședințe a Primăriei. 

Comunicat de presă PNL - USR - PLUS Focșani

”Primarul Misăilă refuză, din nou, să colaboreze cu majoritatea PNL - USR - PLUS

Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a convocat din nou o ședință de Consiliu Local fără a se consulta, în prealabil, cu majoritatea PNL - USR - PLUS, în vederea stabilirii unor principii de colaborare pe linie administrativă.

În contextul în care majoritatea PNL - USR - PLUS nu dispune de doi consilieri care au fost numiți în funcții guvernamentale, urmând a fi înlocuiți de supleanți în Consiliul Local Focșani, era firesc și principial să există o comunicare pe acest aspecte între edil și consilierii PNL - USR - PLUS.

În stilu-i caracteristic, primarul Misăilă a convocat o nouă ședință de Consiliu Local doar pentru a se război cu majoritatea din CL, nefiind preocupat în mod real să colaboreze instituțional.

”Bine în Focșani”, asta ar trebui să facă managerul orașului pentru cetățenii lui. Și împreună cu echipa de consilieri să conceapă și să pună în practică proiecte pentru municipiu. Timpul în care se puneau pe ordinea de zi 10 proiecte din care 2 pentru oraș și 8 pentru prieteni a trecut. Timpul când se serveau la pachet proiecte așa cum se mutilau la pachet legile justiției a trecut. Îl invităm pe edilul orașului să propună Consiliului Local proiecte pentru binele locuitorilor. Îl invităm să vină în anul 2021 și să discutăm despre concepte de digitalizare, smart city, calitatea mediului, a apei, despre sănătate sau educație, despre trafic rutier și e-mobilitate. Trebuie asfaltate și străzile orașului, trebuie renovate/extinse/înființate parcuri. Trebuie săli de sport și locuri de joacă. Haideți să le discutam pe rând, cu experți, și nimeni nu va mai crede că nuanțele de gri sunt pregnante în pachetele de proiecte atât de dragi dumneavoastră. Noi vă propunem pentru următoarea ședință (organizată ordinar sau extraordinar dar niciodată din pripă sau politicianist) să ne așezăm și să discutăm pe următoarele subiecte: tranziția spre o economie verde; transformarea digitală; creșterea economică inteligentă, sustenabilă și incluzivă; Coeziunea socială și teritorială; Sănătate și reziliență instituțională; Copii, tineri, educație și competențe. 

Mai mult, recent justiția a dat dreptate noilor viceprimari de Focșani, Ana Maria Dimitriu și Alexandra Tătaru, un motiv în plus de reflecție pentru primarul PSD.

În acest context, consilierii PNL - USR - PLUS nu vor intra în ”jocul” ședinței convocate pe 10 martie 2021 de primarul Misăilă și-i cer acestuia să dea dovadă de înțelepciune.”

Departament Comunicare PNL-USR-PLUS Focșani, 10 martie 2021

Vizionați și VIDEO | Întrunirea online și în sala de ședințe a Primăriei Focșani a primarului și grupului PSD din CL

Ce a spus primarul Cristi Valentin Misăilă

Din surse, am aflat că domnul ex – ministru al Dezvoltării este supărat pe focșăneni că nu l-au ales primar. De asemenea, doamnele viceprimar sunt supărate că nu le-am oferit nu știu ce birouri, că nu au toalete în birou și trebuie să utilizeze aceleași toalete cu colegii. Dacă acestea sunt motivele pentru care aceștia au refuzat să participe pentru a doua oară la o ședință în decurs de nici șase luni stau și mă întreb ce se va întâmpla până la finalul mandatului.

Poate va trebui să luăm și noi atitudine, pentru că așa nu se mai poate. Nu putem să stăm la nesfârșit și să ne întrebăm dacă mai facem ceva. Avem la mapă notificările din partea constructorilor în care ne avertizează că dacă nu vom semna ordinele de începere a lucrărilor vom plăti daune interese și daune morale. Toate aceste plăți se vor face din buzunarul fiecărui focșănean.

Am încercat toate formele de comunicare cu dumnealor. Ieri (marți – n.r.) am sunat fiecare consilier în parte, să îi invit la un dialog și să îi întreb dacă mai au nelămuriri, deși sunt aceleași proiecte. Nu au venit, au spus că dacă le spune domnul Tănase (Nicu Tănase președintele PNL Focșani)  să vină ei vin, dar domnul Tănase este prea ocupat acum și nici măcar nu le-a răspuns la telefon”.

Fostul ministrul Ion Ștefan îi dă lecții de administrație primarului Misăilă

Deputatul PNL de Vrancea Ion Ștefan :”Îi reamintesc(n.r primarului Misăilă) o parte din proiectele pe care le-am semnat pentru Focșani! Pentru oraș, pentru cetățeni, nu pentru Consiliul Local sau pentru primar, oricare ar fi fost acesta”

”Înțeleg că domnul primar al Focșaniului, Cristi Misăilă, are în continuare o obsesie vis-à-vis de persoana mea, acuzându-mă că aș bloca proiectele pentru Focșani. Total fals!

Îi cer bărbătește domnului primar să nu mai mintă și să își îndrepte atenția către orașul pe care îl gospodărește, către primăria pe care o conduce, către societățile pe care le-a înființat în primul mandat și pe care apoi le-a desființat (dar de pe urma cărora au păpat gineri, parteneri de vânătoare și alți apropiați ai PSD) și, în special către proiectele pe care Focșaniul le-a pregătit pentru finanțare și realizare prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Absorbiția de bani europeni nu este atuul edilului Misăilă, știm cu toții, dar experiența unui mandat în fruntea urbei de pe Milcov ar trebui să te ”lumineze”. A avut ocazia, domnia sa, să se documenteze despre ceea ce înseamnă programe, bugete și proiecte implementare cu succes de la premierul Florin Cîțu, sâmbătă, dar a avut alte priorități.

De asemenea, îi recomand călduros domnului primar să găsească o modalitate de colaborare cu viceprimarii orașului, dar și cu majoritatea din Consiliul Local. Punctez că primarul face ceea ce îi spune Consiliul Local, edilul reprezentând puterea executivă, iar Parlamentul local pe cea legislativă.

Când îi mai vin idei să dea vina pe mine pentru impotența sa de edil, îl rog să își amintească vizitele la ministerul pe care l-am coordonat și îi reamintesc o parte din proiectele pe care le-am semnat pentru Focșani! Pentru oraș, pentru cetățeni, nu pentru Consiliul Local sau pentru primar, oricare ar fi fost acesta.

Proiecte semnate la MLPDA:

 Am semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale a Grădiniței cu Program Prelungit nr.16”, valoarea totală finanțată fiind de 4.580.183,58 lei.

 Am semnat contractul pentru Implementarea unui sistem de management al traficului si monitorizare în Municipiul Focșani, in valoare de 20,2 milioane lei.

 Am semnat contractul de reabilitare și modernizare a Creșei nr. 7, în valoare de 4 milioane lei.

 Am alocat, la finele anului trecut, 300.000 lei pentru finalizarea lucrărilor la Școala ”Duiliu Zamfirescu”, astfel încât elevii care au revenit de curând la școala au gasit un local modern si curat.

 De asemenea, MLPDA a asigurat plățile prin POR pentru proiectul „Creșterea performanței energetice pentru clădirea tip Internat și clădirea Cantină a Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” Focșani, inclusiv lucrări conexe”, cu o valoare totală de aproape 10 milioane lei.

 Am asigurat finanțare de la MLPDA pentru reabilitarea Blocului Onasis de pe strada Măgura 123, o investiție de aproape 3 milioane de lei.

 De asemenea, Guvernul Ludovic Orban, din care am făcut parte, a alocat din Fondul de rezervă, în 2020, peste 3 milioane de lei pentru majorarea capitalului la ENET prin care să se asigure continuitatea serviciului de furnizare a agentului termic către populație.

 Guvernul Orban a alocat, în septembrie 2020, prin MLPDA, suma de 4,5 milioane lei pentru Primăria Focșani pentru cofinanțarea proiectelor de investiții și pentru cheltuieli urgente, inclusiv pentru buna îcepere a anului școlar 2020-2021.

 Asigurarea plăților la lucrările PNDL de pe străzile din Focșani, acolo unde lucrările au fost conforme.

De precizat un lucru foarte clar: banii de la MLPDA au venit numai pe proiecte depuse și acceptate la finanțare de minister, prin programe cu bani europeni sau programe cu bani de la bugetul de stat.

 Proiecte introduse pe listele sinteză ce urmează a fi aprobate și finanțate.

Lista-sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul Subprogramului ”Unități de învățământ de stat”:

1. Focșani, Renovare a trei corpuri de clădire reprezentând căminele internat și cantina Colegiului Tehnic ”Ion Mincu”, strada 1 Decembrie 1918, nr. 32;

2. Focșani, Construire și dotare Centru de științe aplicate Colegiul Național ”Unirea”;

3. Focșani, Lucrări de reabilitare, modernizare și dotări atelier de coafură/frizerie Liceul Tehnologic ”G. G. Longinescu”, strada Mărășești;

4. Focșani, Construire sediu Liceul de Artă ”Ghe. Tattarescu”, strada Alecu Sihleanu;

5. Focșani, Reabilitare, modernizare și dotare Colegiul Național ”Al. I. Cuza”, corp M și C și construire sală multifuncțională, strada Cuza Vodă nr. 47;

6. Focșani, Extindere Școala Gimnazială ”Duiliu Zamfirescu” cu opt săli de clasă, strada Tinereții nr. 2;

7. Focșani, Construire și dotare corp Școala Gimnazială ”Ion Basgan”, strada Mare a Unirii nr. 64;

8. Focșani, Extindere și dotare Colegiul Național ”Spiru Haret”, strada Timotei Cipariu nr. 5;

9. Focșani, Extindere cu 12 săli de clasă a Școlii nr. 3, strada Dornei;

10. Focșani, Reabilitare, modernizare și dotare investiție pentru Grădinița cu program prelungit nr. 2, strada Alecu Sihleanu, nr. 6.

Să aveți spor la treabă, domnule primar!”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.