Local

VIDEO | Revine în atenția publică o problemă afectează și mulți vrânceni: Despăgubirile pe terenurile Autostrăzii A7

Ziarul de Vrancea
27 apr 2023 3145 vizualizări

A revenit zilele acestea în atenția publică o problemă care îi afectează și pe mulți vrânceni: despăgubirile pe care le primesc proprietarii terenurilor pe care se construiește  Autostrada A7. Astfel, în urmă cu câteva zile, postul de televiziune ProTV a difuzat știrea Românii pe terenurile cărora se construiește Autostrada A7, nemulțumiți că primesc despăgubiri de doar 1,18 lei pe mp

Conform precizărilor din știrea menționată, zeci de prahoveni pe terenurile cărora se construiește Autostrada A7 către Moldova vor să dea statul în judecată. În localitatea Colceag, din Prahova, peste 600 de oameni au aflat că vor primi doar 1 leu si 18 bani pe metrul pătrat de teren arabil.

Pe piața liberă, prețul este dublu. Autoritățile spun că aceste sume au fost stabilite de experți independenți. Iar proprietarii pot primi mai mulți bani doar dacă instanța va decide asta. Chiar dacă statul nu a ajuns încă la pace cu localnicii, lucrările au început.

La 76 de ani, Mihai Barbu a decis să lupte cu statul în instanță. Este nemulțumit de banii oferiți în schimbul exproprierii, așa că a făcut plângere penală.

Are 2 hectare de teren arabil pe care, până anul trecut, cultiva cereale. Acum, pe parcela lui sunt utilaje care au conturat deja viitoarea autostradă.

Mihai Barbu, proprietar„Nici 4 mii de lei, ce sa mai faci cu 4 mii de lei, ce să mai cumperi în ziua de astăzi cu 4 mii de lei”.

Victoria Mina, proprietară"Atât cât mi s-a oferit, este un fel de bătaie de joc pentru că acum îți ies cerșetorii în cale și nu poți să le dai un leu, pentru că e prea puțin, se uită lung".

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis în comuna Colceag un reprezentant care să le explice oamenilor de ce vor primi doar 1 leu și 18 bani pe metrul pătrat de teren expropriat.

Bogdan Satnoianu, CNAIR biroul exproprieri: "Cuantumul despăgubirii nu îl stabilește CNAIR ci un evaluator cumva independent. Este independent care se raportează în principal la grilele notariale pe zonele respective aici, în Prahova, la care poate adauga un anumit prejudiciu. Noi nu putem interveni asupra cuantumului despăgubirii în niciun fel.”

Primăria este și ea pe lista expropriaților cu 40 de hectare, iar primarul este la rândul lui nemulțumit.

Costin Valentin Stan, primarul comunei Colgeag: "Conform înregistrărilor pe care le avem la registrul agricol prin direcția Agricolă este dublu, undeva la 2 lei pe metrul pătrat, prețul real al pieței în momentul de față."

O parte dintre cei 600 de expropriați din Colceag au cedat, convinși că autostrada le va fi tuturor de folos. Însă mulți vor merge la judecată ca să obțină bani mai mulți.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii: "Există o lege care spune următorul lucru: se expropriază pe sumele stabilite și se încep lucrările, cine este nemulțumit are aceasta posibilitate de a da în judecată și dacă instanța spune că merită suma respectivă mai mare, va primi acei bani fără niciun fel de problema. Statul, în schimb, nu poate să stea după fiecare parceluță în parte să exproprieze până se termină aceste procese".

Florin Dragoslav, broker imobiliar: „Instanța va lua în considerare diferiți factori, cum ar fi valoarea pieței, caracteristicile și utilitatea terenului expropriat, precum și drepturile proprietarului conform legislației în vigoare. Trebuie să se aibă în vedere că procesul poate dura o perioadă de timp și poate implica costuri legale.”

Cand va fi gata, Autostrada A7 va avea 320 de kilometri și va lega Ploieștiul de Pașcani. Până acum, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contracte pentru 12 dintre cele 13 loturi ale autostrazii către Moldova, care ar urma sa fie gata în anul 2026.

Text informații:stirileprotv.ro

Reamintim că Ziarul de Vrancea a publicat în legătură cu același subiect la începutul lunii martie articolul: 

AUDIO | Ce le rămâne de făcut vrâncenilor nemulțumiți de exproprierile pentru realizarea Autostrăzii A7

Subiectul a fost abordat într-un reportaj realizat de jurnalistul Gabruel Sava și difuzat în ediția de miercuri 1 martie 2023 a emisiunii ”Obiectiv România” la Radio România Actualități (RRA). Ascultați în continuare înregistrarea integrală a emisiunii și/sau citiți transcrierea acesteia.

Redactor din studioul de la București: De anul trecut a început construcția pe diferite loturi a Autostrăzii A7, Autostrada Moldovei, una dintre cele mai importante investiții de infrastructură din zonă. Autostrada Moldovei A7 are aproape 450 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granțta cu Ucraina. De la Ploiești până la Pașcani (circa 335 de km) a fost prinsă pe finanțare prin fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Transport 2021-2027. Din cele 13 tronsoane prinse în PNRR de la Ploiești la Pașcani, 9 tronsoane fuseseră deja contractate și pe o bună parte din ei a început deja să lucreze efectiv în teren. Pentru realizarea autostrăzii, numai în județul Vrancea au fost expropriate circa 11.000 de persoane fizice și juridice, cu suprafețe pornind de la câteva zeci de metri pătrăți până la câteva hectare. Aceștia urmează să primească despăgubiri pentru terenurile preluate de stat însă nu sunt puține cazurile când cei în cauză și-au exprimat nemulțumiri legat de faptul că nu au fost măcar informați, trezindu-se cu utilajele care au trecut deja pe terenul lor, alții, care au diferite investiții pe care ar trebui să le reloce, cazul cel mai cunoscut fiind cel al unei bioferme de vaci și a unei unități de procesare care este afectată de exproprieri. Între beneficiile incontestabile pe care le aduce construcția autostrăzii și nemulțumirile oamenilor care spun că primesc prea puțin pentru terenul care le-a fost expropriat, Gabriel Sava vine cu detalii.

 

Gabriel Sava corespondent Radio România Actualități în județul Vrancea: Constructorul băcăuan care a câștigat execuția pe mai multe loturi ale Autostrăzii A7 a început încă de anul trecut lucrările care se derulează pe teritoriul administrativ a 19 localități din județul Vrancea. Cei mai mulți dintre cei care urmau să fie expropriați au aflat din mass media despre acest lucru și au solicitat o întâlnire cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a primi lămuriri. O primă tentativă a avul loc în luna noiembrie a anului  trecut.

Oamenii nemulțumiți au venit la sediul OCPI Vrancea dar la întâlnire nu a ajuns niciun oficial. Situația nu s-a schimbat nici după trei luni, așa cum spune Carmen Voicu, proprietara unui imobil din comuna Vânători.

Vrâncean 1 expropriat:Suntem total nemulțumiți în legătură cu prețul metrului pătrat.Noi am cumpărat cu 46 de euro metru pătrat și aici îl dă cu un leu optzeci

Carmen Voicu, proprietara unui imobil din comuna Vânători:La Vânători avem 5000 de metri, trece Autostrada și ne-a luat 1700 de metri.Nu se poate așa ceva!Cum să nu anunți?Acum eu ce să fac că poate aveam și eu nădejde.Aveam și eu speranțe de de la pământul acesta.

-1700 de metri mi-a luat n-a venit nimeni să ne anunțe acasă.Ei au venit cu buldozerul și ne-au spus <<Trebuie să dați gardul jos că noi vrem să intrăm!>> 

Vrâncean 2 expropriat:Suntem nemulțumiți de modul în care CNAIR-ul nu respectă legea 255, nu respectă în special procedura de expropriere, în speță articolul unde scrie clar că noi trebuie să fim notificați prin Poștă.Iar după ce vom primi notificarea, în termen 30 de zile să negocieam prețul just.Noi nu vom pleca din acest aceste terenuri pentru că legea este de partea noastră.    

Gabriel Sava corespondent Radio România Actualități în județul Vrancea: Situația nu s-a schimbat nici după 3 luni așa cum spune Carmen Voicu proprietara unui imobil  din comuna Vânători.

Carmen Voicu, proprietara unui imobil din comuna Vânători:Ok înțeleg că Autostrada e un alt tip de construcție și că e de interes național.Dar totuși când o ridici pe terenurile care nu-ți aparțin, cu siguranță sunt niște pași legali de urmat.Inițial am aflat din presă.A fost publicat într-un ziar local.Acesta a fost primul pas, după care am văzut cu ochiul liber în teren excavatoare, mașini care intrau pe terenurile oamenilor.Terenul nostru este împrejmuit cu un gard cu fundație de beton, așa că fost ușor să intre acolo.Ar fi trebuit să facă stricăciuni considerabile iar noi n-am fost de acord.O casă nouă, nou nouță construită în 2016 cu autorizație de construire de la Primăria Vânători .Interesant este că am întrebat și la Primărie dacă exsită vreo autorizație.N-au știut să spună nimic.Ulterior am întrebat la Consiliul Județean mi-a spus că nu ține de ei.Am întrebat la Prefectură , au spus că nu ține de ei.Nimeni nu șita nimic!Când deja începuseră lucrările la Autostradă am cerut la Primăria Vânători un certificat de urbanism în ideea amplasării unui container pe terenul pe care îl dețin acolo.Din perspectiva Primăriei Vânători la momentul acela dacă, dacă aș fi cerut autorizație de construcție pe acel teren, mi-ar fi dat.       

Gabriel Sava corespondent Radio România Actualități în județul Vrancea: Chiar acum o lună a avut loc o întâlnire la sediul Prefecturii Vrancea între reprezentanții CNAIR, ai constructorului și mai mulți directori din cadrul instituțiilor publice din județ. Nu a fost însă o întâlnire și cu proprietarii nemulțumiți de situația exproprierilor.

Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea:În ceea ce privește problemele semnalate și de dumneavoastră și de fermieri, da.Eu am avut întâlnire cu reprezentanții CNAIR cu cei ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) cu Primăriile de pe coridorul care le traversează din județul Vrancea și cu Direcția Agricolă și APIA.Vor începe așaa.Acele comisii locale care vor fi constituite din reprezentanți din primar sau cineva de la nivelul localității, un reprezentant al CNAIR-ului, un reprezentant al prefectului și un reprezentant al OCPI-ului, precum și al proiectantului.De atunci vor începe procedurile administrative de contacte.Interacțiunea între Stat și proprietari.Și vom discuta de la un subiect la altul fiecare problemă.Trebuie spus în schimb un alt lucru.Noi suntem pe o procedură, o expropriere pentru cauză de utilitate publică cum este Autostrada.Este vorba de o procedură simplificată, pe de o parte.Și aceasta însemnă că se încep și demarează procedurile de expropriere anterior unor discuții cu proprietarii      

Gabriel Sava corespondent Radio România Actualități în județul Vrancea: Explicațiile sunt completate de  Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR)

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR:Dacă există probleme pe care le reclamă, cetățenii se pot duce în instanță.Și acolo dacă instanțele le dau dreptate, noi suplimentăm sumele pentru acele suprafețe de teren expropriate.În altă ordine de idei, practic trebuie să precizăm din nou că aceste contracte pe care noi le semnăm acum și le-am semnat pe Autostrada A 7, sunt de execuție.Deci faza de proiectare a fost deja finalizată în momentul în care noi am scos la licitație aceste contracte pentru execuție.al Autostrăzii A 7.În momentul în care se proiectează o Autostradă, acele imobile care sunt pe traseul Autostrăzii, sunt demolate.Adică. . . Și nu mai avem o discuție.Este vorba despre o expropriere pentru o cauză de utilitate publică.Ceea ce putem să facem noi este să îi despăgubim la justa valoare. 

Gabriel Sava corespondent Radio România Actualități în județul Vrancea:Avocatul Alexandru Bogdan Chinceș din Cluj a câștigat mai multe procese împotriva statului român privind cuantumul despăgubirilor acordare prin decizia de expropriere. Acesta explică

Avocatul Alexandru Bogdan Chinceș din Cluj:Procedura de expropriere începe prin emiterea unei Hotărâri de Guvern(HG) prin care este stabilit coridorul de expropriere, sunt identificați proprietarii afectați de expropriere, suprafața de teren ce le este afectată și despăgubirea la care ar fi îndreptățiți.Valoarea acestor despăgubiri se stabilește de către expropriator pe baza unui raport de evaluare.După ce se emite această Hotărâre de Guvern(HG) ce este publică, fiecare proprietar ar trebui să primească prin scrisoare notificare a intenției de expropriere. Prin care i se aduce la cunoștință proprietarul care primește acea scrisoare are la dispoziție 20 de zile să se prezinte la sediul expropriatorului cu actele care îi atestă dreptul de proprietate.În continuare se emite decizia de expropriere.La data la care se emite decizia de expropriere, practic dreptul de proprietate trece la expropriator, la Statul român.Ulterior în ultima etapă, din păcate, se constituie o comisie de verificare a dreptului de proprietate, unde fiecare proprietar trebuie să se prezinte din nou cu actele și să-și manifeste această intenție dacă acceptă sau nu cuantumul despăgubirilor.Proprietarii au posibilitatea de a contesta cuantumul despăgubirilor și au și posibilitatea de a contesta suprafața ce le este expropriată.Pentru că, din păcate, de regulă, sunt expropriate efectiv suprafețe afectate de coridorul de expropriere.Și se întâmplă de foarte multe ori ca cetățenilor să le rămână în proprietate o suprafață foarte mică limitrofă autostrăzii sau centurii , care nu mai are o valoare economică          

Gabriel Sava corespondent Radio România Actualități în județul Vrancea:Sumele oferite ca despăgubire pentru suprafețele expropriate diferă în funcție de zonă, categoria de folosință precum și de alți factori. În Vrancea, conform HG care stabilește cine și pentru ce suprafață a fost expropriat, sumele variază de la puțin peste 100 de lei și până la aproape 600.000 lei.

Material difuzat la Emisiunea Obiectiv România-Radio România Actualități(RRA)

Citiți și: FOTO | Exclusiv! Căsuța din Vrancea care ar putea încurca termenele de finalizare a Autostrăzii A7 prevăzute în PNRR;

Proprietarul casei din Vrancea care ar putea încurca termenele de finalizare a Autostrăzii A7 vine în ZdV cu dezvăluiri șocante


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.