Local

Ce spun vrâncenii c-au pățit la Spitalul Județean Focșani

Ziarul de Vrancea
25 sep 2021 8192 vizualizări

Cu peste 27000 de accesări pe site-ul ziaruldevrancea.ro și cu aproximativ 15000 de interacțiuni miercuri dimineața, articolul Drama unei familii din Mărășești care și-a pierdut fiul în vârstă de 17 ani în Spitalul Județean Focșani. Acuzații după tragedie publicat de cotidianul nostru a stârnit un interes deosebit printre cititori.

Reamintim că familia Cristina și Cătălin Rînză din Mărășești și-a pierdut recent fiul în vârstă de 17 ani, în timp ce era internat în spitalul județean „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Băiatul era diagnosticat la internare cu dizabilități, gradul grav de handicap. Ziarul de Vrancea a făcut public în conținutul atrticolului textul memoriul pe care familia Cristina și Cătălin Rînză din Mărășești susține că l-a înaintat în urmă cu câteva zile Colegiului Medicilor și pe care urmează să-l înainteze Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea.

Articolul amintit s-a încheiat cu următoarele precizări din partea noastră: „Deși acuzațiile aduse în conținutul acestui «memoriu» pot fi și probabil sunt unele subiective, Ziarul de Vrancea a hotărât totuși să le facă publice. Pentru ca toți cei interesați să ia cunoștință de modul în care gândesc vrânceni de rând confruntați cu drame precum cea prezentată. Menționăm că vom publica de asemenea orice reacție din partea instituțiilor ori persoanelor acuzate care consideră că trebuie să o facă după apariția prezentului material.” 

Revenind la reacțiile cititorilor ZdV în urma publicării articolului, vom face cunoscute câteva dintre acestea, pentru că le considerăm de interes public. Și credem că responsabilii de sănătatea publică din județ precum și actualii șefi ai spitalului județean Focșani sunt obligați nu doar să le știe, dar mai ales să țină seama de părerile vrâncenilor de rând, după ce aceștia au avut diferite experiențe în cea mai importantă unitate sanitară a județului.

T.M.M: „Și noi eram sa ne pierdem fetița de 5 ani și 6 luni plimbându-mă între spitalul Adjud, Focșani și infecțioase... și iar acasă cu fata deshidratata și cu dureri mari de burta și în partea dreapta; insistam că poate are apendicită, dar ei spuneau că nu. Infecția în sânge era imensa însă ei îmi spuneau ca nu au medic chirurg pediatru de garda pana luni deși fata mea era de vineri plimbată între spitale fără nici un diagnostic, deși insistam ca are apendicită. Într un final i-a făcut ecograf și a văzut ca în burta ei lichid de la PERITONITĂ. Ne-a transferat la Iași imediat din momentul în care au zis ca trebuie să-i administreze morfină că nu mai reacționează la nici un calmant și infecția îi creștea in sânge. Am început să tip și ne-au trimis la Iași. Am întrebat ce se întâmplă și foarte liniștite mi-au zis că „mda, ar fi vorba de o apendicită” În spitalul din Focșani se moare cu zile. Îl mulțumesc lui Dumnezeu că am ajuns la Iași.”

A.P.R. : „Din păcate asta e sistemul sanitar din România, vii cu o boală la spital și pleci între patru scânduri. Ne rugăm să nu ne îmbolnăvim de ceva căci odată ce ajungi în spital vei fi întâmpinat cu urarea „scapă cine are zile”.”

I.C.: „Și nouă ni s-a operat băiețelul de 3 ani la testicul fără să se țină cont de analizele făcute înaintea operației, care erau foarte rele (doctorul B l-a operat așa) noroc de o doamnă doctor de la pediatrie și de prezența mea de spirit ca părinte. După operație la 2 zile am fost transferați la Iași, copilul primind diagnosticul de leucemie ”

A.C.P.: „Trist dar adevărat, din păcate se întâmplă tot mai des și tot din păcate numai în România se întâmplă așa ceva, poate că mai sunt cazuri izolate și în alte părți ale lumii, dar ca la noi, nicăieri. Păcat că avem o țară așa de frumoasă, că nimeni nu dă doi bani pe noi.”

E.F.: „Spitalul ăsta lasă de dorit, nu s-a schimbat nimic după toate reclamațiile avute de-a lungul anilor. Cred că ar trebui, ca cei care au avut probleme în spitalul acesta să meargă mai departe...”

R.S.: „Am avut 2-3 experiențe cu acest spital, de fiecare dată am fost tratat într-un mod grotesc. De ce așa-zișii medici nu respectă pacienții, vorbiind și purtându-se de tot rahatul? De ce trebuie să aștepți câte 2-3 h să vină de acasă câte un medic ce este pe tură în acel moment?”

V.D.: „Nepăsarea, indolență, neprofesioniști... asta e în Spitalul Județean din Focșani. Să vă ferească Dumnezeu să ajungeți acolo și să dați de un medic de gardă căruia nu îi pasa! Am stat cu socrul MEU, la camera de gardă, într-o duminică, 6 ore cu accident vascular cerebral. După ce s-a schimbat garda la 6 seara, a venit o doctoriță care în jumătate de oră a făcut ordine și a trimis pacienții la consult, fiecare după boala pe care o ave! Pe nevastă-mea au lăsat-o 6 ore în travaliu până a început să urineze sânge, fără a o consulta (copilul era întors invers) deoarece ele se uitau seara la TV la emisiunea „Bravo ai stil!". A trebuit să vină o doamnă doctor pensionară de la alt etaj ca să le spună că trebuie băgată în operație, altfel moare deoarece i s-a rupt uterul. A fost o minune că a scăpat, deoarece a făcut câteva stopuri cardiace pe masa de operație. Singura lor grija a fost să întrebe dacă ne doream acest copil.”

B.A.G.: „Cei de la acest spital nu dau dovada de cea mai mică empatie față de bolnavi. Am fost pacienta lor anul acesta și pentru simplul fapt ca nu am fost operata la ei, am fost repezită. Vreau să vă spun că sunt cadru didactic de peste 16 ani și plătesc sănătate la casa de sănătate Vrancea! Deci pentru mine spitalul Focșani trebuie să DISPARĂ!!! SAU MĂCAR PERSONALUL!”

I.V.S: „Așa e are dreptate dpmnul. Eu am o problemă de sănătate cu soțul de câte ori mă duc zice că nu este nimic grav. Mai rău i-au luat o analiză să vadă dacă are infecție la sondă și din rezultatele lor (nu are nicio infecție). După câteva zile m-am dus la Moinești la spital i-am explicat cele întâmplate, ba din contra i-am arătat rezultatul și cum se prezintă sonda (de mâncare). I-a făcut din nou analize și a ieșit sasfilococ auriu. Iar un domn asistent la UPU mi-a zis că face meseria după bani. Și îmi spune: „Dumneavoastră de ce  v-ati dus în străinătate la muncă? Că se plătește foarte foarte bine și aici nu îti convine cât câștigi! Așa că și noi ne facem treaba cu cât suntem plătiți! Mi-a spus aceste lucruri pentru că la mine aveam multe documente medicale din Franța. Și ideea este că nu mori în strainatate cât te omoră medici din (Focșani).”

C.V.V: „Și pe mine era să mă omoare cu zile la spitalul din Focșani, eu sufeream de colică renală și ei mă tratau de gastrită, am ajuns în ultima fază la un spital de urologie din Iași”

A.B.: „Si eu am avut de a face cu acest spital (înainte de pandemie).Și din fericire pentru mine au fost profesionisti. Și fetița am avut-o la acest spital si am fost foarte, foarte mulțumit de servicile medicilor. Chiar ultima dată am ajuns înțepat de foarte multe albine și erau roi în jurul meu pentru a mă salva. Și pe aceasta cale le mulțumesc medicilor, dar repet, era înainte să apară acest nenorocit COVID.”

T.Ș.: „Medicii și asistenții NU SUNT DUMNEZEI și nu pot face minuni, nu pot da sănătate mai multă decât e disponibilă pentru pacientul respectiv! Asta nu pricep unii...

Nu iau apărarea nimănui, dar nici nu acuz pe careva fără să știu direct cum au stat lucrurile și-mi pare nespus de rău pentru soarta acestui tânăr ( n.r. Tânărul decedat din articolul Drama unei familii din Mărășești care și-a pierdut fiul în vârstă de 17 ani în Spitalul Județean Focșani. Acuzații după tragedie), Dumnezeu să-l ierte și dacă acele discuții chiar au existat între medic, asistentă și doamna pacient, atunci chiar avem o problemă! Și dacă au putut face mai mult și nu au făcut, iarăși avem o problemă!

Dar deși nu e mereu așa, vreau să cred că suntem oameni și oamenii fac tot ce pot pentru a se salva reciproc! Păcat de tânăr...

Numai bine tuturor!”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.