Local

Focșani: Proiect de unire a parcului Schuman cu Piața Unirii, depus de consilierii locali liberali

Ziarul de Vrancea
12 apr 2021 7518 vizualizări

Informația apare pe contul de facebook al consilierei Alina Drumea.

În viziunea inițiatorilor, este vorba de un „proiect amplu prin PNRR care să unească parcul Schuman cu Piața Unirii astel încât să devină cel mai mare parc al orașului (poate fi inclus în proiectul Focșani Oraș Inteligent sau Smart City).(...).Pentru unirea parcurilor ar fi necesară construirea unui pasaj subteran (pentru autovehicule) care să permită accesul între intersecțiile «Big și Doi Stejari». Viziunea acestui parc trebuie să includă și o strategie accesibilă persoanelor cu nevoi speciale (dizabilități). Proiectul propus implică Pilonul 4 din Planul Național de Redresare și Reziliență”.

Ce reacție a avut un cunoscut profesor focșănean care nu acordă șanse realizării unui astfel de proiect:

„Am depus la primăria municipiului Focșani, alături de colegii mei consilieri, o inițiativă pentru un proiect ce prevede regenerarea urbană a zonei centrale, care poate fi finanțat prin PNRR.

PARCUL UNIRII (CENTRAL PARK)

Propun un proiect amplu prin PNRR care să unească parcul Schuman cu Piața Unirii astel încât să devină cel mai mare parc al orașului ( poate fi inclus în proiectul Focșani Oraș Inteligent sau Smart City). Astfel, văd necesar pt unirea parcurilor construirea unui pasaj subteran (pentru autovehicule) care să permită accesul între intersecțiile «Big și Doi Stejari». Viziunea acestui parc trebuie să includă și o strategie accesibilă persoanelor cu nevoi speciale (dizabilități).

Proiectul propus implică Pilonul 4 din Planul Național de Redresare și Reziliență.

EXPUNERE DE MOTIVE:

Regenerarea urbană a zonei centrale, cu asigurarea unei esplanade pietonale între parcul Schumann și Piața Unirii, și devierea traficului auto prin realizarea unui pasaj subteran.

Prin conectarea cu o esplanadă pietonală a parcului Schumann cu Piața Unirii se va realiza cea mai importantă zonă verde a Municipiului Focșani, care va avea un rol important atât în ceea ce privește îmbunătățirea factorilor de mediu și asigurarea unei componente esențiale pentru un oraș inteligent verde dar în același timp va crea și un spațiu recreațional unitar.

În același timp prin crearea unui pasaj subteran destinat traficului auto, se va asigura și decongestionarea zonei centrale și fluidizarea traficului rutier!

Zona de promenadă și parcul rezultat va cuprinde o serie dotări care să-l facă atractiv pentru toate categoriile de vârstă ( copii, țineri, adulți, vârstnici) dar și pentru persoane cu nevoi speciale (cu dizabilități)

De asemenea parcul va avea și următoarele funcțiunii : cinematograf în aer liber, amfiteatru pentru activitățile artistice și concerte în aer liber, spatii expoziționale, zona pentru comerț și servicii (cafenele, terase, magazine)

Se vor asigura de asemenea si piste pentru biciclete, zone de închiriere a bicicletelor.

Se vor realiza de asemenea și fântâni arteziene și cișmele stradale.

Se vor asigura zone verzi noi prin plantarea unor perdele de copaci și a plantelor ornamentale;”-Alina Drumea

Citiți și părerea profesorului focșănean Emil Onea în legătură cu ideea proiectului anunțat de consilierul local focșănean Alina Drumea

„Pasaj subteran... Piste de biciclete în parc central... acolo unde circulă pietoni... Plus cafenele, terase, magazine, expoziții în spațiul care și așa nu ajunge pentru plimbare... Sunteți ridicoli. PNRR? Cred că nici nu știți ce este! Bugetarea unui proiect local trebuie să aibă și resurse locale nu numai împrumuturi și ...povestiri... Reveniți cu picioarele pe pământ și gândiți-va la lucruri adevărat utile... și abordabile. Ați dat vechea prefectură, gata renovata unui mare fake educațional. Puteați implementa aici un proiect frumos care ar fi fost de folos pentru tineri, pentru turismul local... Se putea face în jumătate de an! Eu zic să nu vă mai dați astfel în spectacol pentru că nu vă vor mai vota nici păsările....”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.