Local

Precizări de la Instituția Prefectului județului Vrancea pentru beneficiarii de tichete sociale alocate prin O.U.G nr. 115/2020

Ziarul de Vrancea
29 ian 2021 1261 vizualizări

Precizările sunt făcute prin intermediul unui comunicat de presă

Instituția Prefectului județului Vrancea informează pensionarii vrânceni cu venituri mici și persoanele defavorizate , beneficiari ai Schemei Naționale de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice și pentru Persoanele Fără Adăpost, stabilită prin O.U.G nr. 115/2020 adoptată la Guvernul României , că în prezent sunt 9000 de tichete sociale alocate pentru județul Vrancea și au fost distribuite 6518 de tichete către categoriile de beneficiari identificați ca întrunind condițiile prevederilor legale.

Ordonanța de urgență stabilește unele măsuri necesare în vederea implementării Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, prin măsura de acordare de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, precum și cadrul legal privind eligibilitatea cheltuielilor efectuate de beneficiari în cadrul următoarelor operațiuni:

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă pentru destinatarii finali este de 180 de lei/lună.

Facem precizarea că tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde emise nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar. Acestea pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea serviciilor de servire a mesei calde pentru care au fost emise, conform instrucțiunilor entității achizitoare. Se interzice unităților afiliate acordarea unui rest de bani la tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde. Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde se alimentează lunar, exclusiv cu valoarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde acordate destinatarilor finali, stabilită potrivit prevederilor ordonanței de urgență. 

  Constituie contravenție dacă utilizarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde sunt folosite în alt scop decât cel prevăzut de ordonanța de urgență, precum și solicitarea și/sau furnizarea de numerar în schimbul tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde sau pentru fracțiuni din acestea. Contravențiile prevăzute se sancționează dacă nu sunt săvârșite conform art. (7) din O.U.G nr.115/2020.

Sub coordonarea Instituției Prefectului și a domnului prefect Gheorghiță Berbece, toate unitățile administrativ teritoriale au luat măsurile necesare pentru distribuirea acestor tichete pe suport electronic și atrage atenția asupra respectării scopului și utilizării cardului conform destinației și prevederilor legale ale acestuia.

   De asemenea,  prefectul Gheorghiță Berbece face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul COVID-19.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.