Local

FOTO | Primarul Dragoș Ciobotaru, în ziua începerii lucrărilor la baza de tratament: „Vizantea-Livezi va deveni stațiune balneoclimaterică!”

Ziarul de Vrancea
12 aug 2022 4424 vizualizări

Luni, 08 august 2022, au demarat lucrările de construire a bazei de tratament balnear de la Vizantea Livezi.

„Investiția de aproape 8 milioane de euro va reprezenta un reper extraordinar pentru județul nostru. În afara bazei de tratament (400 de locuri de tratare pe zi), care va utiliza apele minerale din zonă, recunoscute pentru proprietățile lor curative, va mai fi construită o clădire cu restaurant și spații de cazare (60 de locuri), piscină interioară de tratament și o piscină exterioară de tratament și agrement.

Obiectivul de investiții «Construire bază de tratament» în satul Vizantea -Mănăstirească, comuna Vizantea-Livezi, județul Vrancea, are un termen de realizare de 24 de luni, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, 10 % reprezentând cofinanțarea Primăriei Vizantea – Livezi.

Împreună cu subprefectul Gheorghiță Berbece, vicepreședintele CJ Ionel Cel-Mare, și administratorul public al județului, Adrian Crețu, l-am vizitat și felicitat pe colegul primar Dragoș Ciobotaru pentru implicarea și insistența cu care a promovat acest obiectiv care va duce la revitalizarea zonei.” scrie într-o postare activată pe contul său de facebook președintele Consiliului Județean Vrancea Catalin Toma

Citiți și postarea primarului comunei Vizantea-Livezi, Ciobotaru Dragos, despre același subiect.

”Un proiect extrem de important nu doar pentru comuna noastră ci pentru toata zona Moldovei si sud-estul României va deveni realitate si asta datorită unor oameni care ne-au înțeles, ne-au sprijinit si împreună am reusit sa promovăm acest obiectiv major.

Mulțumesc mult tuturor si in special domnului președinte al Consiliului Județean, Cătălin Toma care mereu a răspuns prompt și ne-a sprijinit pe toate planurile.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, ne dorim asadar ca in 2024 sa finalizăm cea mai mare investiție de la zero in turism balnear din Romania.

Ce construim prin acest proiect este o baza de tratament balnear care include bai la cadă cu apa minerală sulfuroasa, 3 piscine interioare, un bazin cu apa sărată, 3 tipuri de saune, numeroase de cabinete cu aparatură de ultima generatie: bai galvanice, kinetoterapie, reflexoterapie, exfolieri, masaj, sudatie, beauty, sala fitnes, etc., un hotel cu restaurant la parter de 200 de locuri si 2 etaje cu camere dar si o piscină exterioară încălzită.

Avem in vedere construirea unui roaler coaster, a unui ventura parc, tiroliene, locuri de joaca pentru copii si multe alte atracții pentru ca oamenii sa aiba ce face la noi minim 10 zile.

Proprietățile curative ale izvoarelor de la Vizantea-Manastireasca sunt cunoscute si dovedite de peste 130 de ani, dar avem si buletine de analiza efectuate de Ministerul Sănătății anual in ultimii 15 ani, atat microbiologice cat si a proprietatilor curative.

Nu avem nici o emoție de succesul acestui proiect avand in vedere ca nu există o asemenea locație in tot sud-estul Romaniei, cunoaștem proprietățile curative ale apelor miraculaose de la noi si cea mai bună reclamă va fi feed-back-ul primilor turiști si pacienți.

Speram sa îmbinam tratamentul cu turismul, astfel încât oamenii sa vina atat la relaxare, cat si la tratament dar si la distracție.

Avem exact lângă amplasamentul investiției un numar de 9 loturi de teren, cu suprafețe intre 900 si 1100 mp, care vor fi date in concesiune prin licitatie persoanelor private pentru realizarea de investiții in pensiuni, restaurante, pizzerii, baruri si alte unități de agrement, aceste investiții venind in completarea proiectelor noastre.

Interesul nostru se îmbină cu interesul viitorilor investitori de aceea nu dorim sa facem o licitație a carui criteriu sa fie un pret mare de concesiune ci dorim ca investitiile sa fie realizate cat mai repede, sa fie asigurate noi locuri de muncă, iar pentru asta intenționăm sa solicitam o garanție de buna execuție pentru a ne asigura ca cei care licitează isi doresc intr-adevar sa ne fie parteneri si vor sa investească la Vizantea-Livezi si sa nu ne trezim ca rămân loturi ani de zile blocate de diverși speculanți pe care nu se construiește nimic.

Suntem la început, oamenii vad într-adevăr ca acest vis al nostru devine realitate si asa cum am mai spus, daca strămoșii noștri au putut face o stațiune balneara la Vizantea-Livezi in urmă cu 100 de ani, trebuie sa reusim si noi.

Invit mai ales cetățenii comunei sa înceapă sa-si faca planuri de amenajare a caselor in asa fel încât peste 2 ani sa fie pregătite sa primească musafiri, pentru ca musafirii vor veni cu siguranță.

Îi indemn pe toți cei care vor sa-si dezvolte sau sa-si diversifice afacerile sa faca o plimbare pana la Vizantea-Livezi, să vadă ce facem, ce vrem sa facem, ce planuri avem, unde suntem si unde vrem sa ajungem si se vor convinge ca aici este un loc unde pot investi fără emoții.”-Ciobotaru Dragos

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.