Local

Un exemplar rar de vultur pleșuv negru a ajuns la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice de la Petrești

Ziarul de Vrancea
16 apr 2019 6634 vizualizări

După zeci de ani in care această specie nu a mai fost zărită în România, unul dintre puținele exemplare din Europa de vultur pleșuv negru (Aegypius monachus) a ajuns la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice al Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice din Focșani. (http://www.acdb.ro/…/centrul-pentru-reabilitarea-faunei-sal… )
Epuizat după un zbor lung și ușor rănit la o aripă, vulturul pleșuv negru a poposit în curtea unui localnic din localitatea Câmpineanca, județul Vrancea. Localnicul a apelat serviciul de urgență 112, un echipaj al jandarmeriei a capturat exemplarul iar aceștia au anunțat echipa de intervenție a Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB ( www.acdb.r  )din Focșani, care a preluat exemplarul de vultur pleșuv negru, oferindu-i-se îngrijirea de specialitate necesară.

Exemplarul din specia Aegypius monachus provine din Spania, este monitorizat prin GPS și face parte dintr-un proiect de repopulare cu această specie în Bulgaria. Scopul proiectului implementat de către vecinii noștri Bulgari este să stabilească o populație de vulturii pleșuvi negri ce cuibăresc în Bulgaria și să conecteze această populație cu sub-populațiile din aceeași specie din Balcani (Grecia), Crimeea, Alpi și Peninsula Iberică

Text informații :ACDB

Citiți și:Un apel neobişnuit

Astăzi, jandarmii vrânceni au fost sesizați prin apel de urgență 112 de către un localnic din comuna Cîmpineanca, despre faptul că în curtea sa şi-a făcut apariția un vultur negru (Aegypius Monachus).

La fața locului alături de jandarmi a acționat şi un voluntar al Asociației pentru Conservarea Biodiversității Vrancea care a capturat vulturul şi l-a transportat la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice din localitatea Petreşti pentru acordarea măsurilor de ajutor necesare.

Facem precizarea ca această specie pe cale de dispariție este ocrotită de legislația națională și internațională în vigoare, la nivel european fiind foarte puține exemplare în libertate.

Text informații:Jandarmeria Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.