Local

Sancțiuni în valoare de 19300 de lei pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov-2

Ziarul de Vrancea
27 oct 2020 792 vizualizări

Ieri, 25 octombrie a.c., au continuat acţiunile pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. La aceste activităţi, care s-au desfăşurat sub autoritatea prefectului, au participat poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi I.S.U., D.S.P., D.S.V.S.A. şi I.T.M.

Pentru verificarea respectării normelor de protecţie sanitară, poliţiştii vrânceni au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov 19. Reamintim tuturor că obiectivul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a veghea la respectarea legii şi de a explica oamenilor necesitatea adoptării tuturor normelor de protecţie sanitară. Cu toate acestea, nu au fost tolerate abateri de la prevederile legale în vigoare.

Cu privire la activităţile care s-au desfăşurat în ultimele 24 de ore, la acestea au participat peste 230 de efective, care au verificat 142 de societăţi comerciale, 45 de mijloace de transport persoane, 141 de locaţii de interes, totodată fiind legitimate peste 920 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 137 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă, în valoare totală de 19300 de lei. De asemenea, au fost întocmite 3 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, respectiv pentru nerespectarea măsurilor privind carantina și pentru prevenirea sau combaterea bolilor infecțioase.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!

BP.Nr. 410 din 26 octombrie 2020


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.