Local

Acuzații grave la DGASPC Vrancea. Plângere penală împotriva directorului Daniela Nicolaș

Ionel Sclavone
14 mar 2021 20249 vizualizări

Mai mulți funcționari din cadrul DGASPC Vrancea, în frunte cu directorul Daniela Nicolaș, sunt vizați de acuzații de fals intelectual și uz de fals. Împotriva lor a fost depusă o plângere penală la Parchetul Județean Vrancea. Aceștia sunt acuzați că au întocmit în fals două documente, în baza cărora sunt sancționați disciplinar angajații DGASPC. Cele două documente, care poartă semnătura și ștampila actualei conduceri, ar fi fost înregistrate în scriptele instituției în 2003. Cu doi ani înainte ca DGASPC Vrancea să fie înființată.

Mai mulți funcționari din conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Vrancea, în frunte cu directorul general Daniela Nicolaș, sunt vizați de o plângere penală. Aceștia sunt acuzați de fals intelectual și uz de fals. Sesizarea, formulată de un angajat al Direcției, a fost înregistrată în urmă cu câteva zile, pe 4 martie.

Acuzațiile îi vizează pe Daniela Nicolaș, director general, pe Ionica Marinela Ghețu, director juridic, pe Costică Grosu și pe Daniel Secară, membri în comisia de Cercetare Disciplinară Prealabilă din cadrul DGAPSC, precum și pe Daniela Popa, secretar al aceleiași comisii.

În plângere, aceștia sunt acuzați că ar fi două documente, în baza cărora își desfășoară activitatea această comisie de cercetare disciplinară. Este vorba despre „Regulamentul Comisiei de Cercetare Disciplinară din cadrul DGASPC Vrancea” și „Procedura specifică Comisiei de Cercetare Disciplinară Preliminară privind cercetarea salariaților din cadrul DGASPC Vrancea”.

În baza acestor documente funcționează și deliberează Comisia de cercetare disciplinară prealabilă care funcționează la nivelul DGAPSC Vrancea, conform Regulamentului intern al instituției. Această comisie analizează cazurile de abatere disciplinară în cazul salariaților și propune sancțiuni.

Documente înregistrate înainte de înființarea instituției

Astfel, deși poartă antentul, ștampila și semnăturile actualei conduceri a instituției, se arată în plângere, cele două documente figurează ca fiind înregistrate în evidențele DGASPC din anul 2003. Regulamentul comisiei de cercetare disciplinară a primit numărul 7133 din 08.05.2003, iar Procedura comisiei de cercetare numărul 8486 din 29.05.2003.

Or, la acel moment, DGASPC nu exista ca instituție și nici semnatarii nu aveau funcțiile pe care le dețin în prezent și care le dădea dreptul să semneze astfel de documente.

DGASPC Vrancea a fost înființată în baza unei Hotărâri de Consiliu Județean, nr. 115/23 decembrie 2004 și a început să funcționeze, efectiv, din data de 1 ianuarie 2005.

Instituția a fost înființată prin reorganizarea Direcției Generale de Protecție a Drepturilor Copilului, SPJAS Vrancea, CITOIA Odobești și CIA Măicănești, cu includerea în această structură a Unității Medico Sociale Odobești.

Întrebări adresate conducerii DGSAPC Vrancea în legătură cu subiectul abordat în articol

În conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 privind accesul la informații de interes public, vă rog să îmi comunicați următoarele:

Dacă Regulamentul Comisiei de Cercetare Disciplinară dincadrul DGASPC Vrancea are numărul de înregistrare 71331/8.05.2003. Dacă numărul pe care vi l-am prezentat este greșit, vă rog să îmi comunicați numărul de înregistrare corect.

Dacă Procedura specifică Comisiei de Cercetare Disciplinară Prealabilă privind cercetarea prealabilă a salariaților din cadrul DGASPCVrancea are nr. de înregistrare 8486/29.05.2003'. Dacă numărul pe care vi l-am prezentat este greșit, vă rog să îmi comunicați numărul de înregistrare corect.

Dacă cele două numere de înregistrare prezentate mai sus sunt corecte, vă rog să justificați de ce au fost date aceste numere de înregistrare în condițiile în care DGASPC Vrancea există, ca instituție, de la 1 ianuarie 2005 (conform H. C. J. Vrancea nr. 115/23 decembrie 2004).

Precizez că aceste informații îmi sunt necesare în vederea documentării unui articol de presă. De asemenea, având în vedere că urmează să redactez acest articol pentru ziua de marți, 16 martie 2021, vă rog să îmi transmiteți răspunsul dumneavoastră până cel târziu în data de luni, 15 martie 2021, ora 14.00.

În cazul în care nu voi primi aceste informații voi redacta articolul fără punctul dumneavoastră de vedere.  

Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor.

Ionel Sclavone

Răspunsul conducerii DGSAPC Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.