Local

Trei firme in cursa pentru sediul CAS

Gabriel Sava
7 nov 2006 880 vizualizări
Licitatia pentru finalizarea lucrarilor la noul sediu al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea a avut loc ieri, la actualul sediu al institutiei.

Ofertele depuse de firmele aflate in competitie au fost deschise la ora 10.00. Caietele de sarcini au fost achizitionate, conform directorului CAS Vrancea, Mihail Copaci, de catre patru firme, respectiv SC Conbeta SRL Focsani, Sibarex SA Focsani , SNC Tamoanu Focsani si SC FlamGard SRL Recea Maramures. La licitatia de ieri au participat insa numai trei dintre acestea au participat, deoarece SNC Tamoanu Focsani nu a fost reprezentata . Rezultatul stabilit de comisia din care fac parte si trei experti independenti va fi comunicat, conform legii, in maxim trei zile de la momentul deschiderii ofertelor. "Membrii comisiei de evaluare si expertii externi cooptati in aceasta comisie urmeaza ca, pe parcursul desfasurarii procesului de evaluare a ofertelor sa verifice indeplinirea criteriilor de calificare de catre ofertanti, sa stabileasca ofertele inacceptabile sau neconforme, sa verifice atit propunerile tehnice cit si cele financiare prezentate de catre acestia, urmind ca dupa stabilirea ofertei cistigatoare sa elaboreze Raportul procedurii de atribuire", a declarat directorul CAS.

Cistigatorul va semna contractul de executie a lucrarii, pe care trebuie sa o finalizeze in maxim 9 luni. Trebuie precizat ca, in urma cu un an, firma focsaneana Conbeta, care a fost declarata cistigatoare a licitatiei la acel moment, cu o suma mai mica decit bugetul aprobat de CNAS pentru finalizarea lucrarii, nu a putut incheia contractul. Cauza a fost atunci opozitia mai multor angajati ai CAS, printre care s-a numarat si directorul economic de atunci, Tudorel Harabor, care a aratat ca firma focsaneana nu satisfacea un indicator de lichiditate la nivelul solicitat. Conform bugetului aprobat, banii alocati de CNAS pentru acest obiectiv s-au cifrat la peste 663.000 lei RON. Lucrarea a fost inceputa in anul 2001 de catre firma Aispa Stars 95, apartinind afaceristului de partid Corneliu Prunache. Desi oficialii CAS nu au avansat nici o cifra privind valoarea macar estimativa a lucrarilor ramase de executat, se pare ca ar fi vorba de peste 1.200.000 lei RON. Presedinta comisiei de licitatie constituita la nivelul CAS este Marinela Georgescu, directorul de Relatii Contractuale al institutiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.