Local

Cinematograful Balada in flacari

Dan Chiriac
6 nov 2006 1516 vizualizări
Incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric. Au ars scena si ecranul pe care se proiectau filme

Cinematograful Balada a fost cuprins de flacari simbata seara.

Evenimentul nefericit s-a produs in jurul orelor 17.45, cind angajatii cinematografului faceau curatenie dupa un spectacol care se desfasurase in seara precedenta. "Nu era spectacol in momentul producerii incendiului, faceam curatenie dupa Balul Bobocilor de vineri seara. Erau niste femei care dadeau cu

aspiratorul, cind am vazut ca scena a luat foc. Pagubele nu sint foarte mari, dar este vorba in principal de mizeria care a ramas dupa ce focul a fost stins", ne-a spus Radu Stoian, reprezentantul Cinematografului Balada. Imediat, angajatii cinematografului au solicitat ajutorul pompierilor, care s-au deplasat la fata locului cu o autospeciala. "A fost un inceput de incendiu produs din cauza unui scurtcircuit electric la instalatia electrica. A ars o parte din scena, partea din dreapta, jumatate din ecranul de proiectie al filmelor si mocheta de pe scena. Interventia s-a desfasurat fara probleme deosebite, iar focul a fost stins dupa citeva zeci de minute", ne-a spus colonelul Titi Dochia, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea. Nu au lipsit de la intrarea in cinema dinspre Consiliul Judetean nici politistii de la IJP Vrancea, care au efectuat la rindul lor cercetari, dar au asigurat si izolarea si paza zonei in care s-a produs incendiul. Din fericire, interventia pompierilor a limitat un posibil dezastru ce se putea intimpla simbata seara. Cum in interior era foarte mult mobilier acesta se putea aprinde foarte usor daca nu se intervenea la timp. Angajatii cinematografului, unde activeaza si Ansamblul Folcloric Profesionist "Tara Vrancei", se felicita pentru faptul ca in momentul producerii incendiului au fost acolo si astfel au putut anunta imediat pompierii. In caz contrar, pagubele ar fi fost mult mai mari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.