Local

Prunache s-a prezentat ieri in fata magistratilor

Cristi Irimia
4 oct 2006 1908 vizualizări
Afaceristul n-a fost audiat insa, deoarece procurorul DNA a absentat de la proces

Afaceristul focsanean Corneliu Prunache, fost partener de afeceri, prin firma sa, SC Aispa Stars \'95 Focsani, cu Consiliul Judetean Vrancea, s-a prezentat ieri la procesul pe care i l-a intentat epartamentul National Anticoruptie. Citat cu mandat de aducere, Prunache s-a prezentat de buna voie ieri, insa n-a fost audiat de magistrati. Dupa ce a asteptat pe holurile instantei timp de mai bine de o ora, Corneliu Prunache a aflat ca procurorul DNA Gabriela Popescu nu mai poate veni la Focsani, de la Galati. In aceste conditii, instanta a fost nevoita sa dea un nou termen de judecata. Intrebat despre postura in care se afla acum, Corneliu Prunache n-a vrut sa faca prea multe declaratii, insa a dat de inteles ca ar putea fi vorba de o chestiune politica: "Deduceti dumneavoastra de ce am ajuns aici astazi. La urma urmei, altii au avut mai multe contracte decit a avut firma mea. Firma care a participat la niste licitatii si pe care le-a cistigat. Ce e rau in asta? De ce nu scrieti si despre celelalte firme care au cistigat alte licitatii?", a spus Prunache reporterilor nostri. Omul de afaceri a ajuns in atentia DNA in urma cu mai mult timp, fiind apoi trimis in judecata. Acesta este acuzat ca a prejudiciat Casa de Asigurari de Sanatate cu 650.000 RON (6,5 miliarde lei vechi). Mai exact, Prunache este acuzat de savirsirea infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, fals si uz de fals. Director general al SC Aispa Stars \'95 Focsani, Prunache s-ar putea trezi si cu sechestru asigurator asupra bunurilor pe care le detine, acest lucru urmind a fi luat in discutie de magistrati la urmatorul termen al procesului. Lui Prunache i se imputa, practic, faptul ca a folosit in interes propriu suma amintita anterior, prejudiciind CJAS Vrancea. In timpul urmarii penale, Corneliu Prunache a contestat raportul specialistilor DNA, solicitind totodata o expertiza tehnico- economica independenta. Procurorii DNA mai sustin ca Prunache a actionat in complicitate cu fostii sefi ai CJAS Vrancea, doctorii Gheorghe Bercea si Constantin Buza, trimisi si ei in judecata in 2005, tot pentru prejudicierea bugetului de stat in cazul constructiei noului sediu al CJAS Vrancea. La termenul de ieri a fost prezent si consilierul juridic al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, nevoit sa faca mai repede cale intoarsa la Bucuresti, din cauza aminarii procesului.


Prunache a fost "iertat" de viceprimarul Cosma


Omul de afaceri Corneliu Prunache, acuzat ca l-a amenintat si insultat pe viceprimarul comunei Virtescoiu, Aurica Cosma, a scapat de proces. Cosma nu s-a prezentat la doua termene consecutive si din acest motiv magistratii au decis incetarea procesului penal. Initial, Cosma a facut o plingere la Parchet sustinind ca in primavara acestui an a fost amenintat si insultat de Prunache, in timp ce-si exercita atributiile de viceprimar. Procurorii au decis, dupa finalizarea cercetarilor, ca afaceristul vrincean nu se face vinovat de ultraj, pentru ca atunci cind a fost amenintat nu se afla in exercitiul functiunii. Dosarul a ajuns, astfel, pe masa judecatorilor, pentru amenintare si insulta, a doua infractiune fiind scoasa din Codul Penal in aceasta vara. Prunache a scapat si de prima acuzatie, viceprimarul Cosma declarindu-ne ieri ca n-avea sens sa continue acest proces: "Nu ma interesa o eventuala amenda pe care ar fi primit-o in urma acestui proces, de aceea nu m-am prezentat. Daca ar fi fost trimis in judecata pentru ultraj, ma duceam la proces. Insa procurorii au decis altceva".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.