Local

Ultima strigare pentru subventii la utilaje zootehnice

Gabriel Sava
4 oct 2006 935 vizualizări
Termenul limita de depunere a cererilor este 20 octombrie

Taranii care vor sa-si achizitioneze utilaje agricole si dispozitive zootehnice noi, subventionate cu 60% de catre stat, mai au posibilitatea de a face acest lucru pina pe 20 octombrie. Termenul a fost stabilit prin HG 1288/2006 care modifica si completeaza HG 785/2005 pentru aprobarea Programului privind sprijinirea asociatiilor crescatorilor de animale pentru lapte precum si a producatorilor agricoli care detin in exploatatie animale pentru lapte, pentru achizitionarea de dotari si instalatii de muls si de racire a laptelui noi, cu finantare de la stat. In acest sens, ieri, la sediul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea a avut loc o intilnire intre dealeriii de utilaje agricole si reprezentanti ai asociatiilor locale a crescatorilor de taurine. "Vrem sa cream relatia directa intre crescatorii de animale si dealerii de utilaje intrucit termenul de depunere a cererilor pentru a beneficia de aceasta subventie este foarte scurt. Valoarea totala a subventiilor de care vor putea beneficia agricultorii, atit persoane fizice cit si grupurile de producatori, este de circa un milion RON. Pentru a putea primi acesti bani, persoanele fizice trebuie sa aiba in proprietate, si nu in arenda sau concesiune, minim doua hectare de teren, trei vaci sau 12 oi ori 12 capre. Deasemenea, pentru a accesa subventia, care va fi acordata prin intermediul DADR, cei interesati trebuie sa depuna certificatul fiscal de la Directia de Finante sau de la Primarie privind achitarea la zi a impozitelor si taxelor", a declarat Rodica Riciu, director adjunct Dezvoltare Rurala in cadrul DADR Vrancea. Aceasta a adaugat ca actul normativ ofera posibilitatea, pentru exploatatii mai mari de 12 vaci de lapte, sa achizitioneze si tancuri de lapte cu o capacitate minima de la 500 litri. Stocarea laptelui in aceste dispozitive de racire este si conditie obligatorie pentru procesarea comerciala a acestuia. La nivel local exista opt dealeri de utilaje si dispozitive care pot fi achizitionate prin intermediul HG 1288.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.