Local

Cele mai frumose legume la Ziua Recoltei

Iulia Crețu
30 sep 2006 1467 vizualizări
Duminica, tarabele agricultorilor din Piata Moldovei din Focsani vor oferi cumparatorilor produse la preturi speciale, dar si posibilitatea de a conserva pentru iarna legume din cele mai frumoase si dupa retete inedite.

Producatorii care vind in fiecare zi pe tarabele focsanene vor concura in cadrul "Zilei Recoltei" pentru premiile destinate legumelor gigant, celui mai frumos si bogat stand sau pentru cele mai interesante retete de conservare a produselor pentru iarna. Sarbatoarea, care este organizata de municipalitate, va incepe la ora 9.30, cu vizitarea tarabelor concurentilor si va continua cu momente artistice si de voie buna sustinute de Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei". Printre cei care vor aprecia standurile rustice cu dovleci, conopida, struguri, cartofi, nuci, alune sau borcane cu muraturi se va numara si edilul sef Decebal Bacinschi, dar si consilierii locali, sefii de institutii si oameni simpli. Cele mai interesante produse si tarabe vor fi recompensate cu premii precum gratuitati la inchirierea meselor in piata sau bani, intre 40 si 100 RON. "«Ziua Recoltei» se va desfasura in Piata Moldovei si va include si momente de folclor cu «Tara Vrancei», vizitarea standurilor sau concursuri cu premii. Ne dorim sa gasim multi producatori cu legume si fructe expuse. Vrem sa fie o sarbatoare pentru cei care au muncit si expun, dar si pentru cei care vor sa cumpere. Va fi o zi speciala de duminica, cind cetatenii pot veni sa-si faca cumparaturile necesare", a declarat primarul Decebal Bacinschi. Pentru reusita manifestarii, Consiliul Local a alocat in jur de 7.000 RON, cei mai multi bani fiind alocati pentru plombarea si marcarea cailor de acces, pentru premii si pentru imbracarea pietei in haine de sarbatoare, cu cetina, rogojini,

cosuri din nuiele si traditionalii bostani. Petrecaretii vor avea la dispozitie si o mustarie pentru vinul nou.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.