Local

Incompatibilitatile avocatilor fosti magistrati

Cristi Irimia
23 sep 2006 1405 vizualizări
Timp de 2 ani, acestia nu pot acorda asistenta juridica doar acolo unde au activat ultima oara

Consiliul Baroului Vrancea, alcatuit din avocatii Ticu Burca, Ion Bratu, Constantin Plugaru si Maria Bobirnac, a decis sa aprobe cererile de primire in profesie ale unor magistrati sau fosti magistrati vrinceni.

,

Vasile Teodorescu, fostul presedinte al sectiei penale de la Tribunalul Vrancea, Ioan Constantin, fostul presedinte al Tribunalului Vrancea, actualmente magistrat la tribunal si Vergile Stratulat, presedinte cu delegatie al Judecatoriei Panciu. Teodorescu, pensionat anul trecut, a facut cerere de primire in barou si in 2005, cind erau in vigoare alte reglementari, cererea sa fiind refuzata deoarece nu si-o depusese cu cinci ani inainte de pensionare. Schimbindu-se legislatia chiar in aceasta luna, sotul fostului director economic al Consiliului Judetean Vrancea, Valeria Teodorescu, a depus o noua solicitare, care i-a fost aprobata. Ioan Constantin, ex-presedinte al Tribunalului Vrancea, va mai ramine magistrat in cadrul instantei,pina cind isi va rezolva dosarul de pensionare. Si Vergile Stratulat intentioneaza sa mai profeseze ca judecator la Panciu o buna perioada de timp, astfel ca din cei trei primiti in barou doar Vasile Teodorescu va incepe deocamdata sa acorde asistenta juridica. In acest an, Baroul Vrancea a mai primit in rindurile sale o serie de fosti oameni ai legii, cum ar fi ex-procurorul Nicolae Ionita sau fostul sef al Politiei vrincene, Silviu Crin Grosu. Toti acestia nu vor avea dreptul sa-si apere clientii, timp de doi ani de la incetarea activitatii, in cadrul instantelor sau parchetelor unde au activat ultima oara. De exemplu, Ioan Constantin nu va avea dreptul sa acorde asistenta juridica la Tribunalul Vrancea, insa isi va putea reprezenta clientii, ca avocat, la judecatoriile din judet si la toate celelalte instante din tara. Silviu Crin Grosu nu-si poate asista clientii atunci cind acestia sint anchetati de catre politisti, insa poate vorbi in fata judecatorilor de la tribunal si judecatorii. "Este, intr-un fel, o anomalie a legii, insa n-avem ce face, trebuie sa procedam ca atare in acest context. Un fost procuror nu poate sa- si apere clientii, timp de doi ani, la Parchetul unde a lucrat ultima oara, insa poate face acest lucru la Politie, judecatorii sau tribunal", ne-a confirmat Ticu Burca, decanul Baroului Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.