Local

Spatiile verzi, pe gustul focsanenilor

Doina Ganea
20 sep 2006 800 vizualizări
Proiectul de hotarire poate fi supus la vot in Consiliul Local insa doar cu sprijinul a 5% din populatia Focsaniului

Cetatenii pot hotari singuri cum vor fi amenajate spatiile verzi din jurul blocurilor in care locuiesc. Si nu doar atit! Acestia pot initia proiecte de hotariri in Consiliul Local de orice natura, singuri ori prin intermediul unor organizatii cum sint Asociatiile de Proprietari de care apartin, in baza Legii nr. 141/2001. Prima propunere de acest gen apartine presedintelui Asociatiei pentru Parteneriat Comunitar Focsani, Daniel Postu, in cadrul programului "Dialog". Acesta a propus refacerea spatiilor verzi de catre angajatii primariei, dupa gustul locatarilor din zona. "La nivelul municipiului Focsani a fost constituit un grup de lucru format din membrii Grupurilor de Dialog Zonale, care cu sprijinul serviciilor specializate din cadrul Primariei Focsani au elaborat un regulament privind incheierea unui parteneriat intre cetateni, prin asociatiile de proprietari si legislativul local pentru intretinerea spatiilor verzi din jurul blocurilor. Acest parteneriat reprezinta un instrument prin care cetatenii pe de o parte si administratia locala pe de alta parte pot contribui la infrumusetarea zonelor verzi din jurul blocurilor, fiecare dintre semnatarii parteneriatului avind responsabilitati definite", se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei pentru Parteneriat Comunitar. Cum un astfel de proiect poate fi supus la vot in plenul legislativului local, doar daca este sustinut de 5 la suta din populatia cu drept de vot a municipiului, cetatenii alesi in cadrul Grupurilor de Dialog Zonale trebuie sa stringa intr-un timp favorabil amenajarii spatiilor verzi, 4500 de semnaturi de la focsaneni. Campania de stringere de semnaturi a inceput deja, iar cei interesati pot semna ca sustinatori pe listele care au fost depuse la sediul Biroului de Consiliere pentru Cetateni (situat in incinta Palatului administrativ - parter cam 8, tel 62400), la sediul Asociatiei pentru Parteneriat Comunitar Focsani din strada Republicii nr. 9 et. 2, (tel 237840) sau prin intermediul asociatiilor de proprietari de care apartin.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.