Local

Se cauta solutii pentru fazaneria de la Radulesti

Gabriel Sava
18 sep 2006 1495 vizualizări
Terenul de la Radulesti a fost retrocedat vechiului proprietar, insa Directia Silvica vrea sa-i dea la schimb un alt teren. Pastravaria de la Lepsa va primi bani pentru refacerea bazinelor distruse de inundatiile de anul trecut

Fazaneria de la Radulesti, apartinind Directiei Silvice Focsani, a primit in ultimii doi ani doua lovituri de gratie. Cu toate acestea, unitatea nu s-a desfiintat, ba chiar se pare ca este intr-o timida revenire. Primul soc a fost aparitia gripei aviare, care a determinat impunerea carantinei si, implicit, imposibilitatea de a mai vinde ceva din fazanii ajunsi la maturitate si care urmau sa plece la export. A doua lovitura a fost in momentul in care terenul pe care se afla fazaneria a fost cistigat de fostii proprietari. "Pe 13 septembrie s-a validat suprafata de teren pe care se afla fazaneria. Aceasta va reveni fostului proprietar, insa sintem in discutii avansate privind un schimb de amplasament, pentru ca nici actualul proprietar nu este interesat sa cumpere investitia pe care Directia Silvica a facut-o acolo si nici nu este interesat de o eventuala asociere, intrucit este vorba de riscuri financiare crescute, pe acare nu si le poate asuma. Cel mai probabil, va primi o suprafata de padure in echivalent celei revendicate", a declarat Laurentiu Dumitrache, directorul Directie Silvice Focsani. In prezent, la Radulesti sint circa 800 de fazani, matca pentru reproducere, si 250 de potirnichi. Deoarece circulatia pasarilor este in continuare restrictionata, o parte din fazanii de la Radulesti au fost dusi in alte judete pentru a repopula fondurile de vinatoare. Si pastravaria Directiei Silvice de la Lepsa este in reviriment dupa ce, anul trecut, inundatiile au distrus mai multe bazine si au intrerupt alimentarea acestora. "Am decis sa refacem camera de incubatie si vom solicita posibilitatea de a plati in mai multe rate aceasta investitie pentru ca este vorba de o suma destul de mare, circa 20.000 lei RON, iar finantarea este din veniturile proprii. Anul acesta nu am avut o experinta benefica, intrucit puietul pe care l- am adus de la Fagaras nu s-a adaptat prea bine si am avut mortalitati crescute", a declarat directorul Laurentiu Dumitrache. Anii trecuti, atit fazaneria, cit si pastravaria asigurau venituri consistente pentru Directia Silvica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.