Local

Mircea si Flenchea cistiga mai mult decit seful statului

Doina Ganea
11 sep 2006 1066 vizualizări
Dragos Mircea si Mioara Flenchea ar putea fi acuzati de fals in declaratii. Potrivit declaratiilor de avere, Mircea a cistigat o leafa de 120 de milioane de lei pe luna, iar Flencea 250 milioane de lei

Declaratiile de avere ale subprefectilor Dragos Mircea si Mioara Flenchea contin unele scapari care ar putea fi interpretate ... penal. Potrivit acestor declaratii, afisate pe site-ul oficial al Prefecturii Vrancea (www.prefecturavrancea.ro), cei doi subprefecti au cistigat mult mai mult decit prevedea legea salarizarii functionarilor publici. Din declaratia de avere a suprefectului Dragos Mircea, datata ianuarie 2006, se intelege ca acesta a cistigat din salariul de subprefect de la investirea sa in functie, care a avut loc pe 19 august 2005, si pina la data depunerii declaratiei, 36.336 RON adica nu mai putin de 360 de milioane de lei pe trei luni. La o asemena suma nu ne putem gindi decit la faptul ca ori Dragos Mircea nu cunoaste valoarea banului, ori a cistigat enorm de mult din aceasta functie, adica 120 de milioane de lei pe luna. Celalalt subprefect al judetului, Mioara Flenchea, scrie in declaratia de avere, datata mai 2006, adica la o luna de la numirea pe functie, ca a obtinut din indemnizatia de subprefect pe o luna 25.000 RON, adica 250 de miloane de lei vechi. In schimb nici unul dintre subprefecti nu precizeaza ca au mai obtinut venituri in anul 2005 si din functiile detinute anterior, respectiv cea de consilier judetean pentru Dragos Mircea si cea de director al Directie Juridice a Mioarei Flenchea. Tot pe declaratia de avere a suprefectului exista o data modificata din care nu ne putem da seama daca declaratia a fost semnata in 4 ianuarie 2005 sau in 6 ianuarie 2006. Subprefectul Dragos Mircea nu se afla insa la prima abatere de acest gen. Pina nu de mult, desi prin lege functia de subprefect trebuie sa fie apolitica, in CV-ul sau era mentionata o bogata experienta politica in Partidul National Liberal. Acum acest CV a fost scos de pe site, dar nici nu a mai fost postat altul actualizat din care sa ne dam seama cine este subprefectul. Potrivit dispozitiilor art. 292 Cod Penal privind falsul in declaratii, "declaratiile necorespunzatoare adevarului facuta unui organ, institutii de stat ori unei alte institutii ... in vederea producerii unei consecinte juridice pentru sine sau pentru altii, atunci cind, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la doi ani sau cu amenda".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.